Tripolis nuo pat 2011 metų, kuomet šalyje NATO remiamo sukilimo metu buvo nuverstas ilgametis diktatorius Moameras Kadhafi, yra tapęs kovų dėl valdžios arena.

Liudininkai pasakoja girdėję sprogimus ir šūvius trijuose pietiniuose miesto rajonuose: Abu Slime, Al Hadhboje ir Salahedine. Kai kurie jų taip pat tvirtino, kad gatvėse pasirodė tankai.

Girdėjęs sprogimus ir šūvius socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė ir Didžiosios Britanijos ambasadorius Libijoje Peteris Millettas.

Jis pasmerkė „grėsmę saugumui“ prieš pat musulmonams švento mėnesio, Ramadano, pradžią sukėlusių milicijų veiksmus. Ramadanas prasideda jau šį šeštadienį, gegužės 27 dieną.

Nacionalinės santarvės vyriausybei priešiškos grupės skelbė užpuolusios vyriausybei lojalias pajėgas.

Susirėmimai įsiplieskė prie prabangių vilų komplekso, kuris iki šių metų kovo buvo naudojamas kaip buvusiam šalies premjerui Khalifai Ghweilui lojalių milicijų būstinė.

Kh. Ghweilas buvo pašalintas iš posto 2016-aisiais į valdžią atėjus Nacionalinės santarvės vyriausybei ir atsisako pripažinti naująją šalies administraciją.

Vyriausybei lojalios pajėgos vilas po keturias dienas trukusių intensyvių kovų užėmė kovo mėnesį, taip išplėsdamos savo kontrolę šalies sostinėje.

Nuo to laiko padėtis Tripolyje buvo gana rami, tačiau mieste vis dar veikia dešimtys ginkluotų grupių, tarp jų – ir kelios remiančios Kh. Ghweilas.