Remiantis pranešimais, tyrėjai mano, kad J. Kushneris turi svarbios informacijos, tačiau jis nebūtinai yra įtariamas įvykdžius nusikaltimą. Nors D. Trumpas neigia bet kokius ryšius su Rusija, FTB nagrinėja galimą Rusijos kišimąsi į 2016 metais vykusius JAV prezidento rinkimus ir Rusijos ryšius su D. Trumpo kampanija.

Anot D. Trumpo, ši situacija primena „vieną didžiausių raganų medžioklių politiko atžvilgiu Amerikos istorijoje“. JAV žvalgybos institucijos mano, kad Maskva bandė paveikti rinkimus respublikono D. Trumpo naudai, lapkritį vykusiuose rinkimuose įveikusį varžovę Hillary Clinton.

Neįvardinti JAV pareigūnai BBC sakė, kad susidomėjimas 36 metų J. Kushneriu nereiškia, kad tyrėjai įtaria jį nusikaltimu ar ketina apkaltinti jį. JAV dienraštis „The Washington Post“ skelbė, kad tyrėjai didžiausią dėmesį skiria J. Kushnerio susitikimams pernai metais su Rusijos ambasadoriumi JAV Sergejumi Kisliaku ir bankininku iš Maskvos.

JAV lyderio žento advokatas teigė, kad jo klientas J. Kushneris bendradarbiaus vykdant bet kokį tyrimą. Jis jau sutiko aptarti savo kontaktus su Rusija su Senato žvalgybos komitetu.