Kaip ir buvo numatyta, D. Trumpas atidengė memorialą JAV rugsėjo 11-osios teroro išpuolio aukoms ir NATO 5-ajam straipsniui, užtikrinančiam kolektyvinę gynybą, pažymėti.

Vėliau jis pietaus su savo kolegomis iš 27 valstybių.

D. Trumpas - griežtas daugeliu klausimų

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ketvirtadienį piktinosi, kad Jungtinėse Valstijose buvo nutekinta informacijos apie savižudžio mirtininko išpuolį Mančesteryje, pareiškė, kad tai „kelia didelį nerimą“ ir perspėjo, kad kaltiesiems gresia teisinis persekiojimas.

Baltųjų rūmų paskelbtame pareiškime D.Trumpas sako nurodęs Teisingumo departamentui ir kitoms agentūroms išsamiai išnagrinėti tą nutekinimą, kuris, anot jo, yra „rimta grėsmė mūsų nacionaliniam saugumui“.

„Įtariamas nutekinimas iš mūsų vyriausybės agentūrų kelia labai didelį nerimą, – sakė D.Trumpas. – Prireikus, nusižengėlis bus persekiojamas visa įstatymų apimtimi“.

„jokių kitų santykių mes nepuoselėjame labiau nei Specialius santykius tarp Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės“, – pridūrė D.Trumpas.

Savo pirmame NATO viršūnių susitikime D. Trumpas taip pat paragino Aljansą aktyviau imtis spręsti terorizmo ir imigracijos, taip pat Rusijos grėsmės problemas.

„Ateities NATO turi didelį dėmesį skirti terorizmui ir imigracijai, taip pat grėsmei iš Rusijos bei NATO rytinėms ir pietinėms sienoms“, – kalbėjo D.Trumpas, atidengdamas rugsėjo 11-osios teroro išpuolio Jungtinėse Valstijose memorialą naujojoje NATO būstinėje Briuselyje.