Leidinio „Kommersant“ duomenimis, keleivių pervežimas traukiniais bus uždraustas nuo 2017 m. liepos 1 d. Toks sprendimas priimamas todėl, kad „Rusijos geležinkeliai“ toliau siunčia traukinius į separatistų kontroliuojamų Donecko ir Luhansko sričių rajonus.

Buvęs Ukrainos transporto ministerijos vadovo pavaduotojas Aleksandras Kava pasakojo, kad šiuo metu keleivių srautas iš Rusijos jau sumažėjo daugiau nei 60 proc., ir vis tik tebėra beveik 2 mln. žmonių per metus.

„Kommersant“ duomenimis, uždrausti keleivių gabenimą jau ruošiasi „Belavina“. Bendrovė derasi dėl reisų iš Maskvos į Kijevą per Minską padidinimo.

Nuo 2017 m. gegužės 18 d. Ukraina įvedė draudimą įvažiuoti į šalį kelių Rusijos įmonių krovininiams vagonams, taip pat įvedė sankcijas „Federalinei krovinių kompanijai“ (FKK), antrinei „Rusijos geležinkelių“ įmonei. Pažadėta, kad visi FKK vagonai bus išvežti iš Ukrainos iki gegužės pabaigos.

Ukraina praplėtė ir sankcijų Rusijos įmonėms bei fiziniams asmenims sąrašus. Sankcijos pritaikytos „Jandeks“, „VKontakte“, „Odnoklassniki“ ir „Mail.Ru“ – šiuo metu užblokuota prieiga prie šių interneto svetainių.

Šiuo metu Rusijos Voronežo ir Rostovo srityse tiesiami nauji geležinkeliai aplink Ukrainą, kurių ilgis – beveik 140 km. Geležinkelius planuojama užbaigti tiesti iki rugpjūčio 1 d.