Jo ministrų kabinetas, kurio sudėtis buvo paskelbta antradienį, po savaites trukusių užkulisinių ginčų valdančiojoje partijoje, sieks tesėti prezidento rinkimų kampanijos pažadą pradėti dialogą su privačiuoju sektoriumi, iš esmės ignoruotą jo pirmtako ir politinio globėjo Rafaelio Correos, subūrusio aplink save ideologiškai ištikimus žmones.

Į ministrų kabinetą buvo įtraukti keli kompanijų vadovai, tarp jų – vienos turtingiausių Ekvadore Noboa šeimos narys, užėmęs prekybos ministro postą. Be to, į svarbius postus, įskaitant užsienio reikalų ministro ir centrinio banko vadovo, paskirtos aštuonios moterys.

„Dialogo negali būti be raiškos laisvės“, – pasakė L. Moreno, tarsi ištiesdamas alyvmedžio šakelę Ekvadoro žiniasklaidai, kuri vadovaujant ankstesniam prezidentui dažnai patirdavo vyriausybės puldinėjimus.

L. Moreno iš pradžių atsiliko pagal populiarumą, bet per antrąjį prezidento rinkimų ratą balandžio mėnesį nedidele persvara įveikė konservatyvų bankininką Guillermo Lasso. Daugelis rinkimus vertino kaip referendumą dėl R. Correos vadinamosios piliečių revoliucijos. L. Moreno buvo R. Correos pirmasis viceprezidentas.

Nors naujajam prezidentui buvo palankus R. Correos socialinių programų populiarumas, jis viliasi su privačiomis investicijomis gaivinti dėl naftos kainų kritimo ir priklausomybės nuo JAV dolerio recesijoje įklimpusią Ekvadoro ekonomiką.

L. Moreno, kuris po smurtinio apiplėšimo liko prikaustytas prie invalido vežimėlio, atmetė idėją atsisakyti naudoti JAV dolerį kaip šalies valiutą. Šis sprendimas buvo priimtas prieš 17 metų, per infliacijos šuolį ir bankų krizę.

„Palaikysime nacionalinės valiutos pakeitimą doleriu. Nebus jokių paralelinių valiutų“, – per inauguracijos kalbą sakė jis. Prezidentas taip pat pažadėjo „asketišką“ administraciją.

Tačiau ekonomistai perspėja, kad nepopuliarus valstybės išlaidų mažinimas trumpuoju laikotarpiu tikriausiai tik padidins ekonomines Ekvadoro bėdas. Bet kokie apkarpymai gali pakurstyti įtampą, nes R. Correa sakė, kad yra pasirengęs grįžti iš politinės pensijos ir vėl siekti prezidento posto, jeigu Ekvadoro problemos pasidarys sunkiai valdomos.