„Mūsų požiūriu, yra svarbu, kad NATO pakankamai atvertų komunikacijos kanalus su Rusija, keistųsi su Maskva nuomonėmis ir aptartų konkrečias problemas“, - pareiškė ministras Vokietijos laikraščiui „Welt“. Aljansą esą privalo Rusijai aiškiai pasakyti, kad NATO karių permetimas prie rytinės Aljanso sienos yra ne provokacija, „o tik gynybinė reakcija į Maskvos elgesį pasienio regione“.

Kartu W. Waszczykowskis nuslopino viltis, siejamas su ketvirtadienį Briuselyje vyksiančiu NATO šalių lyderių viršūnių susitikimu, kuriame dalyvaus ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas. Jis esą pirmiausiai turi „simbolinę reikšmę“. Ministras teigė nesitikįs „novatoriškų sprendimų“.

Lenkijos diplomatijos vadovas apskritai buvo patenkintas NATO ir amerikiečių parama jo šaliai. Lenkijoje dislokuota 5 000 abiejų pusių karių. „Atgrasymui ir hibridinių atakų atrėmimui 5 000 JAV ir NATO karių Lenkijoje, regis, pakanka. Tačiau jei Maskva sutelks pajėgas ir mus smarkiai puls, tai šio skaičiaus neužteks“, - kalbėjo ministras.