Sunkios būklės nukentėjusysis buvo paguldytas į ligoninę.

Per savaitgalį per susirėmimus žuvusių žmonių skaičius išaugo iki 48. Dar keli šimtai žmonių buvo sužeisti, tūkstančius suėmė pareigūnai. Neramumai šalyje tęsiasi jau aštuntą savaitę, nurodė pareigūnai ir teisių gynėjų grupės.

Per naujausią susirėmimą šalies sostinėje Karakase sekmadienį buvo sumuštas, apipiltas degalais ir padegtas vienas vyras, matoma liudininkų užfiksuotuose vaizdo įrašuose bei nuotraukose.

Tam vyrui užsiliepsnojus ir ėmus bėgti, protestuotojų minia prasiskyrė.

Pasirodė pranešimų, esą tas vyras buvo kaltinamas vagyste, tačiau vyriausybės atstovai tvirtina, kad jį užpuolė dėl to, kad jis palaikęs N. Maduro.

Vėliau per televiziją prezidentas pranešė, kad nukentėjusysis yra 21 metų Orlando Figuera. Šalies vadovas nurodė, kad vaikinas patyrė pirmojo ir antrojo laipsnio nudegimų, dar ant jo kūno yra šešios durtinės žaizdos. O. Figuera buvo paguldytas į ligoninę.

Prezidento valdžiai nepritariantys demonstrantai kasdien renkasi į protestus ir reikalauja rinkimų, kad N.Maduro būtų pašalintas iš savo posto.

Protestuotojai N. Maduro kaltina dėl maisto, vaistų ir būtiniausių prekių, pavyzdžiui, muilo ir net tualetinio popieriaus, trūkumo, tvirtindami, kad jis visais būdais stengiasi išsisukti nuo raginimų surengti priešlaikinius rinkimus.

N. Maduro opoziciją kaltina dėl sąmokslo prieš jį ir tvirtina, kad ją remia JAV. Pasak jo, ši krizė yra kapitalistų sąmokslas.

Daugiau kaip 200 tūkst. protestuotojų šeštadienį išėjo į Venesuelos gatves, jau 50 dieną tebesitęsiant piktiems ir kartais tragiškiems protestams prieš nepopuliarų prezidentą.

Kaip ir per daugelį ankstesnių mitingų krizės kamuojamoje šalyje, policija prieš protestuotojus šalies sostinėje, kur gyventojams smarkiai trūksta net būtiniausių prekių, panaudojo ašarines dujas.