Kaip ir per daugelį ankstesnių mitingų krizės kamuojamoje šalyje, policija prieš protestuotojus šalies sostinėje, kur gyventojams smarkiai trūksta net būtiniausių prekių, panaudojo ašarines dujas.

Opoziciją N. Maduro kaltina dėl netvarkos daug naftos turinčioje Venesueloje, reikalauja pirmalaikių rinkimų, kad būtų pakeistas šis socialistas, valdžią perėmęs iš velionio Hugo Chavezo (Hugo Čavezo). Per septynias savaites besitęsiančius gatvių protestų žuvo jau 47 žmonės.

Negalutiniais duomenimis, vien Karakase į gatves išėjo apie 160 tūkst. žmonių, žygiavusių iki miesto centre esančios Vidaus reikalų ministerijos, teigė opozicinės koalicijos MUD atstovas spaudai Edisonas Ferreris.

Policija ašarinėmis dujomis išvaikė demonstraciją, o protestuotojai atsakė akmenimis ir Molotovo kokteiliais.

Rytiniame sostinės Čakao rajone buvo sužeisti mažiausiai 46 žmonės, iš jų viena moteris buvo partrenkta automobilio, pranešė vietos pareigūnai.

Karakaso sostinėse riaušės tęsėsi visą naktį.

Venesuelos šiaurėje esančiame San Kristobalio mieste (Tačiros valstija) į gatves išėjo, skaičiuojama, daugiau kaip 40 tūkst. žmonių. Šią savaitę N.Maduro į Tačirą pasiuntė 2,6 tūkst. kareivių smurtui gatvėse ir plėšimams pažaboti.

Per protestus Karakase demonstrantai nešė plakatus su užrašais „#Mes esame milijonai prieš diktatūrą“ ir „#Diktatūrai ne!“

Protestuotojai N.Maduro kaltina dėl maisto, vaistų ir būtiniausių prekių, pavyzdžiui, muilo ir net tualetinio popieriaus, trūkumo, tvirtindami, kad jis visais būdais stengiasi išsisukti nuo raginimų surengti priešlaikinius rinkimus.

„Neramumai tęsiasi jau 50 dienų. Aš čia atvykau su dviem vaikais. Negaliu gauti pieno. Negaliu gauti maisto“, – sakė 24-erių verslininkė Mariangel, veidą išsitapiusi Venesuelos vėliavos spalvomis – raudona, mėlyna ir geltona.

Džemperius su gobtuvais ir dujokaukes vilkintys vyrai nešėsi savadarbius medžio ir metalo skydus.