Pranešama, kad vienas žmogus žuvo. Kol kas nėra duomenų apie galimą teroro aktą, policija uždarė aikštės prieigas, nukentėjusiems teikiama pagalba.

Vairuotojas yra sulaikytas. Į žmonių minią Niujorko „Times“ aikštėje automobiliu įsirėžęs asmuo yra tarnavęs Jungtinių Valstijų karinės jūrų pajėgose ir yra žinomas teisėsaugai, pranešė miesto meras.

Pasak jo, institucijos nemano, kad tai buvo teroristinis išpuolis.

Manoma, kad tai atsitiktinė nelaimė. Į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos ir policijos mašinos.

„Pagal mūsų šiuo metu turimą informaciją, nėra jokių požymių, kad tai buvo teroristinis aktas“, - įvykio vietoje žurnalistams sakė Niujorko meras Billas de Blasio.

Jis pridūrė, kad atsargumo sumetimais svarbiausiuose 8,5 mln. gyventojų turinčio miesto taškuose šiuo metu dislokuojamos papildomos policijos ir antiteroristinės pajėgos.

Vairuodamas „Honda“ automobilį 26-ių Richardas Rojasas iš Bronkso į šaligatviu einančią žmonių minią įsirėžė 11 val. 55 min. vietos (17 val. 55 min. Lietuvos) laiku. Anksčiau jis buvo dukart sulaikytas už vairavimą išgėrus.

Automobilis atsitrenkė į stulpą ir sustojo ties 45-ąja ir Brodvėjaus gatvėmis, teigia policija. Iš po variklio dangčio pasirodė dūmai ir liepsnos, o sužeistieji krito ant žemės, pranešė naujienų agentūros AFP fotografas.

Per avariją žuvo jauna moteris, dar 22 asmenys buvo nugabenti į ligoninę, žurnalistams įvykio vietoje sakė meras, visai netoli nuo žymiojo Niujorko Brodvėjaus teatro rajono.

Manoma, kad tai atsitiktinė nelaimė, ne teroro aktas. Į įvykio vietą atskubėjo greitosios pagalbos, policijos ir ugniagesių mašinos.

„Preliminariai tai atrodo kaip automobilių eismo įvykis“, – sakė Niujorko policijos atstovas.

Anot liudininkų, per incidentą, įvykusį prieš vidurdienį (19 val. Lietuvos) laiku tamsiai raudona "Honda" lėkė dideliu greičiu, užvažiavo ant šaligatvio, įsirėmė į stulpą, sustojo pakrypęs ant šono.

Netrukus pranešta, kad vairuotojas sulaikytas. Televizija CBS nurodė, kad šis 26 metų Bronkso rajono gyventojas buvo dukart sulaikytas už vairavimą išgėrus.

Pasak AFP fotografo, avariją patyrusi mašina degė, iš po variklio dangčio buvo pasirodžiusios liepsnos.

„Times“ aikštė Manhatano viduryje paprastai būna pilna žmonių.

Beje, dar pasirodė nepatvirtinų pranešimų, kad kitoje Niujorko vietoje, Staten Ailande, automobilis rėžėsi į žmones. Teigiama, kad penki žmonės partrenkti, vienas gali būti žuvęs.