Praėjusią savaitę Pietų Korėjos prezidentu prisaikdintas Moon Jae-inas taip pat įspėjo, kad Šiaurės Korėjos branduolinė ir raketų programos greitai tobulėja. Vos prieš kelias dienas Pchenjanas, rodos, paleido ilgiausio kol kas nuotolio raketą.

„Niekada netoleruosiu Šiaurės Korėjos provokacijų ir branduolinių grėsmių. Gyvename realybėje, kurioje egzistuoja didelė karinių pajėgų ginkluotų susirėmimų galimybė. Susirėmimų grėsmė kyla palei ginčytiną jūrų sieną prie vakarinės pakrantės arba palei šalis skiriančią sausumos sieną“, - sakė Moon Jae-inas.

Kairiosios pakraipos Moon Jae-inas anksčiau pasisakė už aktyvesnį dialogą su Šiaurės Korėja, kartu išlaikant spaudimą ir sankcijas. Jis dar teigė norįs nukrypti nuo dabartinės šalies politikos kurso ir palaikyti glaudesnius ryšius su Šiaurės Korėja, o, esant tinkamoms aplinkybėms, apsilankyti Pchenjane.

Tačiau po sekmadienį paleistos Šiaurės Korėjos raketos prezidentas teigė, kad dialogas galimas tik tuo atveju, jei Pchenjanas pakeis savo elgesį.