Tai jau septintas nepaprastosios ekonominės padėties, įvestos šalyje 2016 m. sausį, pratęsimas.

Praėjusių metų sausio 5 d. Venesuelos prezidentas N. Maduro paskelbė apie šalyje įvedamas nepaprastąsias ekonomikos priemones. Šios priemonės suteikia prezidentui galimybę imtis būtinų veiksmų, norint įvesti vidaus tvarką Venesueloje. Be to, šiuo dokumentu numatoma galimybė esant būtinybei apriboti konstitucines piliečių garantijas.

Nepaprastoji ekonominė padėtis pratęsta dėl masinių protestų, šalyje vykstančių nuo balandžio pradžios. Venesuela kenčia nuo nevaldomos infliacijos, ekonominės krizės ir maisto bei vaistų trūkumo.

Ženklų, kad visoje šalyje vykstantys protestai, per kuriuos žuvo 43 žmonės, o šimtai buvo sužeisti, ketintų nuslūgti, kol kas nematyti.

Pastarieji protestai kilo Aukščiausiajam teismui panaikinus opozicijos kontroliuojamos Nacionalinės asamblėjos galias. Vėliau teismas savo sprendimą atšaukė, bet demonstracijos atsinaujino, nes N. Maduro nutarė įkurti 500 narių asamblėją, kuri perrašytų konstituciją.

Protestuotojai sako, kad tai tėra būdas atidėti rinkimus. Bent pusė asamblėjos narių būtų renkami ne visuotiniuose rinkimuose, o skiriami darbininkų ir valstiečių, kurie itin palaiko šalies valdžią.