Lėktuvas „Learjet 35“ sudužo likus mažiau nei pusei kilometro iki tūpimo tako tarp sandėlių ir pramoninių pastatų. Per katastrofą įsiplieskė gaisras, į dangų kilo tiršti juodi dūmai.

Netoliese esančių kompanijų saugumo kamerų nufilmuota medžiaga parodo, kaip lėktuvas nukrenta ir kaip pliūpteli didžiulis ugnies kamuolys. Kylant dūmams į sudužimo vietą per automobilių stovėjimo aikštelę bėgo vyras.

Laimei, niekas ant žemės nenukentėjo, pranešė policija. Vienas liudininkas sakė, kad darbuotojai iš ten esančio valstybinio pastato buvo išėję prieš kelias minutes. Dviem iš trijų apgadintų pastatų žalos padarė gaisras.

Policija nurodė, kad lėktuve keleivių nebuvo. Lėktuvas nukrito maždaug 15 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos) laiku, likus 400 m iki tūpimo tako mažame, bet intensyviai naudojamame Titerboro oro uoste, kuriame mėgsta tūpti turtuoliai ir garsenybės.

Gelbėtojai liepsnas gesino daugiau kaip valandą. Po gaisro automobilių stovėjimo aikštelėje liko rūkstantys automobilių karkasai. Pasak policijos, apdegė 13 automobilių.

Lėktuvas priklausė Bilingse Montanoje įsikūrusiai kompanijai „A&C Big Sky Aviation“. Su bendrovės registracijos adresu gyvenančiais Danieliu ir Julane Wellsais susisiekti nepavyko.

Oro uostas po avarijos buvo uždarytas. Vakare buvo leista lėktuvams išskristi, bet atskristi niekas negalėjo.

Vienas interneto paslaugų kompanijos AOL steigėjų Steve'as Case'as, kuris tuo metu buvo kitame lėktuve Titerboro oro uoste ir laukė pakilimo, „Instagram“ parašė, jog lėktuvas, regis, laiku nepasuko.

Karlstato policijos atstovas sakė, jog atrodo, kad lėktuvas prieš suduždamas pasviro.

Nacionalinė meteorologijos tarnyba prieš pat avariją buvo perspėjusi dėl stipraus vėjo, kurio gūsių greitis – iki 72 km per valandą. Avarijos priežastys tiriamos.

Anksti pirmadienį ryte lėktuvas iš Titerboro buvo nuskridęs į Bedfordą Masačusetse. Vėliau ryte jis nuskrido į Filadelfiją, o maždaug 15 val. išskrido į Titerboro.

Titerboro oro uostas, priklausantis Niujorko ir Naujojo Džersio uostų administracijai, yra seniausias tebeveikiantis oro uostas Niujorko mieste.