Apie tai trečiadienį pranešė CŽA direktorius Mike'as Pompeo. Šis centras vertins Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės lygį, kurią lemia balistinės raketos ir Pchenjano kuriamas branduolinis ginklas.

Tai pirmasis žvalgybos skyrius JAV, kuris tiesiogiai dirbs tik su viena šalimi. Planuojama, kad jame dirbs darbuotojai iš įvairių CŽA skyrių.

Gegužės pradžioje Tarptautinė atominės energijos agentūra (TATENA) išreiškė susirūpinimą, kad branduolinės programos vykdymas Šiaurės Korėjoje vyksta iš tikrųjų taip, kaip ir sako Pchenjanas.

Šiaurės Korėja dar 2009 metais iš šalies išsiuntė TATENOS inspektorius, todėl agentūros ekspertai stebi Pchenjano veiksmus palydovinių nuotraukų pagalba. Be to, Šiaurės Korėjos valdžia pareiškė, kad yra pasiruošusi atlikti naujus branduolinius bandymus.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas neseniai branduoliniu smūgiu pagrasino Japonijai, Pietų Korėjai ir JAV.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas nuo pat savo administracijos darbo pradžios stengiasi sustiprinti spaudimą Pchenjanui. Jis neatmeta karinės operacijos prieš Šiaurės Korėją galimybės. Tarp JAV ir Šiaurės Korėjos diplomatiniai santykiai neegzistuoja.