Artilerijos pabūklai į Siriją buvo atgabenti balandžio pabaigoje. Jie pristatyti į Rusijos kariniam jūrų laivynui priklausančią Tartuse įrengtą bazę. Sprendžiant iš televizijos kanalu perduoto pranešimo, į bazę buvo atgabentos haubicos M-30.

Įdomu tai, kad M-30 yra 1938 metais gaminti pradėtos 122 mm kalibro haubicos. Jos aktyviai naudotos Antrojo pasaulinio karo laikais.Tokio tipo pabūklai lig šiol eksploatuojami kai kurių šalių ginkluotosiose pajėgose. Juos naudoja ir Sirijos vyriausybės pajėgos. Pirminis haubicos M-30 modelis yra šiek tiek modifikuotas.

Kaip matyti iš palydovo atsiųstų „ImageSat International“ perduotų atvaizdų, į Siriją buvo nusiųstas ir Rusijos lėktuvas su ankstyvojo perspėjimo sistema A-50. O vasario mėnesį Rusija Sirijai perdavė apie pusšimti balistinių raketų „Točka“.

Artimiausiu metu į Siriją jūra turėtų būti atplukdyta ir daugiau raketų, skirtų priešlėktuvinės gynybos kompleksui S-400, dislokuotam Rusijos bazėje Latakijoje.

Gegužės pradžioje per eilines derybas dėl taikaus konfliktų sprendimo buvo pasirašytas memorandumas dėl deeskalavimo zonų sukūrimo. Visas dokumentas iki šiol nepaskelbtas. Kaip teigia derybų dalyviai, Sirijoje ketinama sukurti keturias saugias zonas. Rusija, Turkija ir Iranas memorandume įvardytos kaip šio plano vykdymo garantai.