Sakydamas kalbą buvęs JAV lyderis priminė apie jaunesniųjų Kongreso narių drąsą ir vientisumą, kurių jiems prireikė siekiant patvirtinti B. Obamos sveikatos apsaugos įstatymo projektą.

Sekmadienio vakarą Johno F. Kennedy prezidentinėje bibliotekoje ir muziejuje Bostone, kuriame B. Obamai buvo įteiktas apdovanojimas „Profiles of Courage“ (Drąsiųjų paveikslai), jis sakė: „Dėl to balsavimo sveikatos apsauga buvo suteikta 20 mln. anksčiau jos neturėjusių žmonių. Ir didžioji dalis už ją balsavusių Kongreso narių neteko savo postų. Tačiau jie buvo ištikimi tam, apie ką savo knygoje rašė prezidentas Johnas F. Kennedy, - troškimui išlaikyti vientisumą, kuris yra stipresnis už troškimą išsaugoti postą, vilčiai, kad bus einama teisinga kryptimi. Tai asmeninė auka“.

Buvęs prezidentas B. Obama kalbėjo apie milijonams amerikiečių kylančią grėsmę - jie gali netekti sveikatos draudimo. Politikas ragino JAV Kongreso narius, nepaisant to, kuriai partijai priklauso, demonstruoti politinę drąsą, net jei ir prieštaraujama jų partijos pozicijai.

JAV Kongreso Atstovų rūmai praėjusią savaitę nedidele balsų persvara pritarė tam, kad būtų atšaukta sveikatos apsaugos reforma, įgyvendinta valdant prezidentui demokratui B. Obamai ir žinoma kaip „Obamacare“.

Ją turėtų pakeisti Respublikonų partijos parengta sveikatos apsaugos reforma. Už daugelio prieinamos sveikatos apsaugos ir pacientų gynimo įstatymo nuostatų panaikinimą balsavo 217 Atstovų rūmų narių, prieš - 213. Tarp kongresmenų, pritarusių šiam žingsniui, nebuvo nė vieno demokrato. Dabar tą patį klausimą svarstys Senatas, kur respublikonai taip pat turi daugumą.

„Tai didžiausia mano ir milijonų žmonių viltis, kad vis dar įmanoma parodyti tokią drąsą, jog šiandienos Kongreso nariai, nepaisant jų partijos, norės žvelgti į faktus ir kalbėti tiesą, net jei ji prieštarauja partijos pozicijoms“, - sakė B. Obama.