Eitynių dalyvės, kurių priešakyje ėjo opozicijos lyderės, parlamentarės ir Lilian Tintori, įkalinto opozicijos lyderio Leopoldo Lopezo žmona, nešė gėles ir plakatus, smerkiančius „represijas“.

Policija ir kariškiai iš pradžių užtvėrė miniai kelią, tačiau moterims galiausiai pavyko pasiekti Vidaus reikalų ir Teisingumo ministerijas.

„Nesitrauksime iš gatvių, kol neišlaisvinsime Venesuelos, – sakė konservatyvios opozicijos lyderė Maria Corina Machado. – Ginkluotosios pajėgos, maldaujame, nešaudykite į beginklius žmones.“

Moterys mojavo plakatais, kurie skelbė: „Mes neturime ginklų, tik krūtis“. Kai kurios iš jų trumpam apnuogino krūtis.

Panašios demonstracijos prieš prezidentą N.Maduro įvyko kituose miestuose, tarp jų – San Kristobalyje ir Aragvoje. Ten policija panaudojo ašarines dujas.

Šeštadienio vakarą per protestus sostinės priemiestyje Los Nuevos Tekese ir šalies vakaruose esančiame Barkisimete demonstrantai susirėmė su kariškiais. Apie nukentėjusiuosius nepranešama.

Protestai planuojami ir sekmadienį. Žuvusiųjų atminimą ketina pagerbti muzikantai ir kitos įžymybės.

Nuo balandžio, kai protestai prieš N.Maduro suaktyvėjo, žuvo dešimtys žmonių, šimtai sužeista.

Naujausia auka krito į pietryčius nuo Karakaso esančiame Tigrės mieste – per šaudymą žuvo 33 metų Juanas Lopezas, universiteto federacijos prezidentas.

Po šio nužudymo per politinius neramumus Venesueloje žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki 37.

Protestuotojai reikalauja nedelsiant šalyje rengti prezidento rinkimus. Dabartinis valstybės vadovas N. Maduro kaltina opoziciją, kad ši siekia perversmo.

Opozicija savo ruožtu kaltina N. Maduro, velionio šalies lyderio Hugo Chavezo 1999-aisiais pradėtos kairiosios pakraipos „Bolivaro revoliucijos“ tęsėją, dėl ekonominės krizės, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Recesija Venesueloje trunka jau trejus metus: šalyje trūksta maisto produktų, vaistų ir pagrindinių buities prekių.