Provincijos policijos vadovas generolas Aqa Nooras Kentozas sakė, kad visi keturi pareigūnai buvo nušauti provincijos sostinės Laškar Ga priemiestyje esančiame patikros punkte. Nusikaltimas įvykdytas naktį į šeštadienį.

Pasak A. N. Kentozo, pareigūnus galėjo užpulti savas žmogus. Dėl įvykio pradėtas tyrimas.

Atsakomybės už įvykį kol kas niekas neprisiėmė, bet Talibanas visoje šalies teritorijoje ėmė intensyviau rengti į šalies saugumo pajėgas nukreiptas atakas.

Pradėjęs pavasarinį puolimą, Afganistano Talibanas užėmė prie Kundūzo esantį rajoną

Talibano kovotojai šeštadienį užėmė visai prie pat Afganistano Kundūzo miesto esantį rajoną, pranešė pareigūnai. Informacija apie atsinaujinusias kovas pasirodė po to, kai praėjusią savaitę maištininkai paskelbė pradedantys kasmetį pavasarinį puolimą, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

Rytų Afganistano policijos atstovas Mahfouzas Akbaris sakė, kad po ilgiau kaip parą trukusių intensyvių kovų, šalies saugumo pajėgos šeštadienį pasitraukė iš Kala i Zalio rajono, esančio į vakarus nuo Kundūzo miesto, siekdamos išvengti naujų civilių ir kariškių aukų.

Talibano atstovas Zabihullahas Mujahidas išplatintame pranešime teigė, kad kovotojai užėmė policijos komisariatą, vietos valdžios pastatus ir visus saugumo patikros punktus. Pasak jo, puolant keli policijos pareigūnai ir kariškiai žuvo, o dar keli buvo sužeisti.

Talibano kovotojai per pastaruosius pusantrų metų jau du kartus kuriam laikui buvo sėkmingai užėmę Kundūzo miesto centrą, o naujausios kovos Afganistano pajėgas įspėja, kad priešakyje jų laukia dar vieni sunkūs metai.

Remiantis JAV skaičiavimais, Afganistano vyriausybės pajėgos kontroliuoja tik apie 60 proc. šalies teritorijos. Likusią dalį kontroliuoja arba dėl jos kaunasi kovotojai, siekiantys susigrąžinti 2001 metais prarast1 valdžią ir šalyje vėl įvesti islamo teisę.