Naujienų agentūros ITAR-TASS kalbinti Rusijos stačiatikių bažnyčios atstovai pasisakė už vaikų apsaugą nuo „Simpsonų“, o televizijos kanalas 2x2 pažadėjo netransliuoti šio epizodo. Kaip rašo „Meduza“, Rusija vaizduojama net penkiose „Simpsonų“ serijose.

Rusų kvartalas

Liza Simpson atsiduria Springfildo rusų kvartale, kur gyvena ekspresyvieji šachmatininkai, kalbantys laužyta rusų kalba, ir kiti baisūs personažai. Žinoma, ten yra ir meška.

Rusija Jungtinėse Tautose

Rusijos atstovas Jungtinių Tautų organizacijoje (JT) atskleidžia paslaptį apie iš tiesų nesugriuvusią TSRS. Staiga visas pasaulis pasikeičia: Raudonąja aikšte važiuoja tankai, Berlyne išdygsta siena, o Leninas prisikelia iš numirusiųjų.

V. Putinas JAV rinkimuose

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas tapo specialios „Simpsonų“ serijos, skirtos JAV 2016 m. įvykusiems prezidentiniams rinkimams, herojumi. V. Putinas pasinaudodamas priedanga patenka į rinkiminę apygardą ir agituoja už Donaldą Trumpą, bet išsiduoda garsųjį D. Trumpo šūkį paversdamas Rusijai palankia versija: „Jis planuoja paversti Rusiją ir vėl didžia“.

Rusija Olimpiniame komitete

Juokelis apie rublio kursą, smunkantį kiekvieną sekundę. 1999 metai.

Sočio olimpinių žaidynių simbolis

Bartas Simpsonas iš tėvo vairavimo teisių iškerpa nuotraukos gabalėlį, nupiešia papildomas akis ir parduoda ženkliukų pardavėjui. Bartas sako, kad tai – Sočio žiemos olimpinių žaidynių simbolis Fatovas.

„Jis simbolizuoja rusų dvasią – tingumą ir alkoholizmą“, - sako Bartas. Ženkliukų pardavėjas ima svajoti apie unikalų ženkliuką, jo fantazijose Fatovas ir Houmeris šoka kartu.