Šis vizitas įvyko Pietų Korėjoje rengiantis prezidento rinkimams.

2010 metų lapkritį per Šiaurės Korėjos artilerijos šaudymą, kurį, pasak Pchenjano, išprovokavo Pietų Korėjos šaudymo pratybos Jonpjongo saloje, žuvo keturi Pietų Korėjos piliečiai, iš jų du civiliai. Tai buvo pirmoji Pchenjano ataka į civilių apgyvendintą vietovę nuo 1950–1953 metų Korėjos karo.

Pastarosiomis savaitėmis Korėjos pusiasalyje tvyro įtampa dėl kelių Pchenjano surengtų raketų bandymų ir būgštavimų, kad režimas gali ruoštis naujam branduoliniam bandymui. Vašingtonas perspėja „neatsisakantis“ galimybės imtis karinių veiksmų prieš Šiaurės Korėjos ginklavimosi programas.

Šiaurės Korėjos valstybinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad Kim Jong Unas apsilankė kariniuose daliniuose, esančiuose Čangdžė ir Mu salelėse, kur jam buvo suteikta informacija apie „naujausius priešo veiksmus“.

Pchenjano režimo lyderis apžiūrėjo Jonpjongo salą iš apžvalgos punkto ir „ištyrė naujai organizuotų pajėgų priešo objektų apšaudymo planą“, nurodė KCNA.

Iš Mu salelės buvo apšaudytas Jonpjongas, o ši operacija, pasak Kim Jong Uno, buvo „pats žaviausias mūšis“, režimo lyderį citavo naujienų agentūra.

Pasak jo, Pchenjano artilerija turėtų „išlikti labai budri, kad perlaužtų priešo nugarkaulį vos įsakius“.

KCNA nepranešė, kada tiksliai Kim Jong Unas lankėsi minėtuose kariniuose daliniuose.

Šiaurės Korėja nuolat grasina kariniais veiksmais, nors vėliau savo grasinimų neįgyvendina.

Vis dėlto Pchenjanas 2012 metais yra įvykdęs prieštaringai vertinamą palydovo paleidimą. Seulas ir Vašingtonas tvirtina, kad tai buvo slaptas ilgo nuotolio raketos bandymas likus savaitei iki Pietų Korėjos prezidento rinkimų.

Oficialiai Šiaurės ir Pietų Korėjos vis dar kariauja, nes Korėjos karas baigėsi paliaubomis, kurios niekada nebuvo ratifikuotos formalia taikos sutartimi, o šių šalių pasienio zona yra viena labiausiai militarizuotų vietų pasaulyje.