J. Comey pareiškė, kad Rusija vis dar kišasi į JAV politiką. Jo manymu, Rusija – tai didžiausias pavojus visame pasaulyje, atsižvelgiant į jos ketinimus ir galimybes, pranešė naujienų agentūra ITAR-TASS.

Senate jis atsakė į klausimus dėl galimos Rusijos valdžios įtakos JAV prezidento Donaldo Trumpo pergalei rinkimuose ir kalbėjo apie tyrimą, kurį FTB atliko prieš rinkimus dėl jo varžovės Hillary Clinton.

FTB likus nedaug laiko iki rinkimų pranešė atnaujinantis tyrimą dėl galimo H. Clinton asmeninio pašto naudojimo darbiniais tikslais. Šiame kontekste jos reitingai šiek tiek pablogėjo.

J. Comey pareiškė jaučiantis pykinimą vien nuo minties, kad jis galėjo daryti įtaką prezidentinių rinkimų rezultatams JAV, tačiau patikino manantis, kad naujų elektroninių H. Clinton laiškų aptikimo nuslėpimas likus vos kelioms dienoms iki rinkimų būtų tapęs katastrofa. „Mane šiek tiek pykina, kai mąstau, kad galėjome paveikti rinkimų rezultatus, bet, atvirai pasakius, sprendimo nekeisčiau“, - patikino jis.

Pirmą kartą J. Comey viešai paaiškino, kodėl nusprendė atnaujinti tyrimą dėl H. Clinton susirašinėjimų, kuris galiausiai buvo naudingas D. Trumpui. Jis pabrėžė, kad jei nebūtų informavęs Kongreso dėl naujų elektroninių laiškų aptikimo, tai būtų traktuojama kaip informacijos nuslėpimas.

Jis Senate kalbėjo praėjus vienai dienai po to, kai H. Clinton pareiškė pralaimėjusi prezidentinius rinkimus praėjusiais metais dėl rusų programišių ir FTB vadovo veiksmų. „Jei rinkimai būtų įvykę spalio 27 d. aš būčiau jūsų prezidentė“, - interviu CNN sakė ji.

„Manau, kad viena iš pamokų, kurią rusai galėjo išmokti iš viso to, – tai veikia“, - atsakydamas į klausimus dėl galimo Rusijos įsikišimo į prezidentinius rinkimus teigė J. Comey. Paklaustas, ar Kremlius vis dar kišasi į JAV politiką, jis atsakė teigiamai. Senatorius Lindsey Grahamas, atliekantis atskirą tyrimą dėl Rusijos poveikio prezidentiniams rinkimams, paklausė J. Comey, kokį pavojų kelia Rusija.

„Be jokios abejonės, mano nuomone, didžiausią pavojų iš visų pasaulio šalių, atsižvelgiant į jos ketinimus ir galimybes“, - patvirtino jis. Šių metų kovo mėn. J. Comey patvirtino, kad FTB pradėjo tyrimą dėl galimo Rusijos kišimosi į JAV vykusius prezidentinius rinkimus.