Visą ministrų kabineto sąrašą ketvirtadienį turėtų tvirtinti prezidentas ir parlamentas. Numatomos sėkmės atveju 57 metų B.Borisovas trečią kartą taps vyriausybės vadovu.

Vicepremjerais skiriami du iš trijų partijų aljanso „Jungtiniai patriotai“ (OP) vadovai: Krasimiras Karakačanovas ir Valerijus Simeonovas.

K.Karakačanovas vadovaus ir Gynybos ministerijai; nacionalistams taip pat patikėti ekonomikos ir aplinkos ministrų portfeliai.

Volenas Siderovas, trečios ir radikaliausios aljanso partijos „Ataka“ lyderis, vienos ministrų kabinete negaus.

Konservatyvi B.Borisovo partija GERB kovo 26 dieną laimėjo pirmalaikius rinkimus, kurie buvo surengti lapkritį atsistatydinus jo ankstesnei dešiniojo sparno koalicinei vyriausybei. Tačiau su 95 deputatais GERB negalėjo suformuoti valdančiosios daugumos 240 vietų parlamente, todėl pasirašė koalicinį susitarimą su mažu trijų ultranacionalistų partijų aljansu OP, turinčiu 27 deputatus.

Anksčiau šios trys nacionalistų partijos pasisakydavo prieš šalies mažumas, ypač romus ir turkus, taip pat musulmonus ir homoseksualus.

Tačiau per rinkimų kampaniją jos sušvelnino savo retoriką ir užėmė trečią vietą. Nors ir simpatizuodamos Rusijai, visos jos pasisako už tai, kad Bulgarija liktų ES ir NATO narė.

Koalicinė vyriausybė daug dėmesio žada skirti skurdo problemai, tačiau jos programoje taip pat jaučiasi ir nacionalistų braižas, pavyzdžiui, kai kalbama apie policijos pareigūnų skaičiaus didinimą.

GERB atstovas Vladislavas Goranovas sugrįžta į finansų ministro postą, o Jekaterina Zacharjeva bus užsienio reikalų ministrė.