Kaip skelbia naujienų agentūra „Interfax“, V. Putinas vienareikšmiškai atmetė kaltinimus dėl bereikalingos jėgos panaudojimo siekiant užkirsti kelią šalyje rengiamoms protesto akcijoms. Jis pareiškė, kad teisėsaugos institucijos ir ateityje vadovausis Rusijos Federacijoje galiojančiais įstatymais.

Dalyvaudamas spaudos konferencijoje, skirtoje derybų su Vokietijos kanclere Angela Merkel išvadoms apibendrinti, ir atsakydamas į užsienio žurnalistų klausimus, susijusius su Rusijos valdžios organų veiksmais opozicinių judėjimų ir akcijų atžvilgiu, V. Putinas kalbėjo: „Kadangi taip sakiau jai (A. Merkel), galiu pasakyti ir jums, kad Rusijos teisėsaugos organai elgiasi kur kas mažiau drastiškai ir daug liberaliau nei jų kolegos kai kuriose Europos šalyse: ten demonstrantai išvaikomi naudojant ašarines dujas ir gumines lazdas.“

Rusijos prezidentas pasidžiaugė, kad jo vadovaujamoje šalyje tokių priemonių kol kas neprireikė.

DELFI primena, kad balandžio 29 d. Maskvoje įvyko organizacijos „Atvira Rusija“ surengta nesankcionuota akcija. Kaip pranešė Rusijos sostinės policija, joje dalyvavo maždaug 250 žmonių.