Liberalios pakraipos dienraščio „Novaja gazeta“ duomenimis, į opozicijos akciją „Nadoel“ (Nusibodai) susirinko apie 300 žmonių, bet riaušių policija greitai apsupo eitynių koloną ir mažiausiai 30 dalyvių sulaikė.

Demonstraciją organizavęs opozicijos judėjimas „Atviroji Rusija“ savo ruožtu pareiškė, kad sulaikyta apie 50 žmonių.

Tarp jų buvo „Atvirosios Rusijos“ federalinės tarybos narė Natalija Griaznevič, taip pat akcijos organizatoriai Andrejus Pivovarovas, Nikolajus Potemnela, Sergejus Kuzinas ir kiti, rašo „Novaja gazeta“.

Vienas iš incidento liudininkų pasakojo naujienų agentūrai „Interfax“, kad apie 14 val. (vietos ir Lietuvos) laiku policija paragino susirinkusius žmones išsiskirstyti. Kai tik demonstrantai išsirikiavo į koloną ir pradėjo eitynes, pareigūnai ją apsupo.

„Novaja gazeta“ korespondentas Sergejus Kagermazovas nurodė, kad akcija Sankt Peterburge tetruko apie 15 minučių.

„Atviroji Rusija“ šeštadienį dešimtyse šalies miestų organizuoja akciją „Nusibodai“. Aktyvistai planuoja įteikti raginimus V.Putinui nekandidatuoti ketvirtai kadencijai per ateinančiais metais vyksiančius prezidento rinkimus.

Šie renginiai suplanuoti 32 miestuose, įskaitant sostinę Maskvą. Vienuolikoje iš jų organizatoriai gavo leidimus surengti piketus arba mitingus, bet Sankt Peterburgo valdžia tokio leidimo nedavė.

Demonstracijos Maskvoje

Maskvos parke susirinko keli šimtai demonstrantų, bandančių prisiartinti prie netoliese esančio prezidento administracijos pastato. Jie nori pristatyti Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui laiškus, raginančius 2018 metais nesiekti ketvirtosios prezidento kadencijos, informuoja naujienų agentūra AP.

Tai viena iš kelių dešimčių šeštadienį šalyje vykstančių demonstracijų, kurias sušaukė ne pelno siekianti organizacija „Open Russia“. Organizaciją įkūrė V. Putino kritikas ir buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis.