Didžiąją dienos dalį streikas vyko taikiai, daugelis žmonių liko namuose, visoje šalyje buvo uždarytos parduotuvės, mokyklos ir bankai. Profesinės sąjungos sušaukė streiką, protestuodamos prieš siūlomas pensijų reformas.

Brazilijos prezidentas Michel Temer teigė apgailestaująs dėl smurtinių incidentų Rio de Žaneire, bet pabrėžė, kad ir toliau dės pastangas modernizuoti šalį. Anot prezidento, Brazilijos darbininkai ir vyriausybė dirba kartu, siekdami išvesti Braziliją iš didžiausios šalies istorijoje recesijos.

Tačiau Brazilijos žmonės piktinasi ir priešinasi vyriausybės siūlomoms pensijų reformoms, dėl kurių Kongresas balsuos kitą savaitę. Pritarus joms, minimalus pensinis amžius vyrams būtų 65 metai, o moterims – 62, nors viešojo sektoriaus darbuotojai galėjo daug anksčiau išeiti į pensiją.

Profesinių sąjungų teigimu, didžiausia pokyčių našta teks vargingiesiems. Vyriausybė, savo ruožtu, tvirtina, kad šios priemonės būtinos norint išvengti pensijų sistemos žlugimo.

Visuotinis streikas buvo juntamas visoje šalyje, didžioji dalis žmonių liko namuose, kiti dirbo tik rytą. San Paule, Rio de Žaneire ir kituose miestuose užblokuota daug kelių. Anksti vakare opozicijos demonstrantai dalyvavo mitinguose ir protestuose, taip reikšdami nepasitenkinimą prezidento M. Temero reformomis.

Rio de Žaneire kai kurie protestai išaugo į smurtą. Policijai teko paleisti ašarines dujas, aktyvistai svaidė akmenis, padegti aštuoni autobusai. Didžiausiame Brazilijos San Paulo mieste tūkstančiai demonstrantų žygiavo privačios M. Temero rezidencijos link. Anot vyriausybės, visuotinis streikas neturės jokios įtakos reformoms.