Būtent į šią vietą buvo pakviestas buvęs NBA žaidėjas Dennisas Rodmanas 2013 m., kai viešėjo komunistinėje valstybėje.

Ši pasilinksminimams skirta teritorija yra netoli Vonsano, rytinėje šalies pakrantėje. Čia Kim Jong Unas priima garbingus svečius, tokius kaip Dennisas Rodmanas. Teritorijoje yra futbolo aikštė ir krepšinio aikštelė, vandens čiuožyklos ir atrakcionai.

Netoli privataus atrakcionų parko yra paplūdimys, kuriame įrengtos tinklinio ir paplūdimio tinklinio, kuris itin populiarus Šiaurės Korėjoje, aikštelės.

„Chicago Bulls“ asas leido dienas su Kim Jong Unu gurkšnodamas prabangius gėrimus, rūkydamas brangius cigarus ir stebėdamas krepšinio varžybas – krepšinis yra viena iš mėgstamiausių „šlovingojo“ vado sporto rūšių.

D. Rodmanas papasakojo savo įspūdžius leidiniui „The Sun“: „Jaučiausi lyg atostogaudamas Havajuose ar Ibisoje, bet ten gyvena tik Kim Jong Unas.“

„Jį nuolat supa 50–60 žmonių – tiesiog normalūs žmonės, kurie visą laiką geria kokteilius ir juokiasi. Kai patiekiama tekila – ji yra geriausios rūšies. Jis turi visko, ko tik širdis geidžia, ir viskas aukščiausios kokybės.“

Teritorijos vietą nustatyti padėjo tame pačiame leidinyje paskelbta nuotrauka, kurioje užfiksuotas Šiaurės Korėjos lyderis ir D. Rodmanas, prie baseino besimėgaujantys gėrimu.

Detalės nuotraukos fone ir ankstesnės nuotraukos, kuriose jiedu užfiksuoti išlipantys iš sraigtasparnio, padėjo nustatyti, kad rūmai yra prie Vonsano, rytinės šalies pakrantės, praneša „NK News“.

Kitoje upės pusėje nei atrakcionų parkas ir paplūdimys yra plaukiojantis namas, iš už kurio matyti kyšantis 60 m ilgio Kim Jong Uno laivas su baseinu. Už namo matyti jo jachta „Princesė“, kurios kaina, manoma, yra 6,5 mln. eurų.

Toliau pakrantėje matyti daugiau jachtų, kuriomis gali naudoti Kimo klano nariai. Dešinėje užfiksuota barža su vandens čiuožyklomis, o kairėje – dar dvi didžiulės jachtos.

Pranešama, kad šioje prabangioje vietoje Kim Jong Unas laiko savo 60 m ilgio jachtą su joje įrengtu dengtu baseinu.

Taip pat manoma, kad ten yra 6,5 mln. eurų vertės jachta „Princesė“, kuri prišvartuota šalia vieno iš namų ant vandens.

Pačiame Vonsano mieste yra daugiau laivų, kuriuos Kim Jong Unas naudoja svečių linksminimui – pavyzdžiui, dar viena barža su vandens čiuožyklomis.

Atrodo, Kim Jong Unas yra didelis vandens pramogų mėgėjas, nes pakrantėje jis įsirengė dar vieną privatų vandens pramogų parką.

Šalia jo yra teminis atrakcionų parkas, įrengtas visai prie pat natūralaus dydžio futbolo aikštės ir krepšinio aikštelės, kurioje, manoma, žaidė D. Rodmanas savo viešnagės metu.

Jei šioje pasilinksminimų teritorijoje taptų nuobodu, galima nuplaukti 56 km pakrante iki salų, kuriose, kaip yra žinoma, mėgsta atostogauti ir ilsėtis režimo viršūnėlė.

„The Sun“ rašo, kad svečiai į pramogų kompleksą atvežami „Mercedes“ automobiliais, o privati prieplauka visada saugoma ir reguliariai patruliuojama.

Be to, šalia teritorijos yra privatus geležinkelis ir kilimo ir tūpimo aikštė, tad savo svečius Kim Jong Unas gali atsigabenti praktiškai iš bet kurios pasaulio vietos.