„Po šio istorinio balsavimo Turkijoje mums teks vėl kruopščiai surankioti dialogo gijas ir jas sujungti į vieną visumą“, – pareiškė Vokietijos ministras šeštadienį paskelbtame interviu laikraščiui „Rheinische Post“.

S. Gabrielis nurodė, kad yra išties nemažai temų, – nuo Vokietijos laikraščio „Welt“ žurnalisto Denizo Yucel sulaikymo iki krizės Sirijoje sureguliavimo, – kurias būtina aptarti su Ankara.

„Bet galiausiai Turkija turi pati nuspręsti, ar ji nori dar labiau nutolti nuo Europos Sąjungos, – pabrėžė S. Gabrielis. – Bet kokiu atveju mes neslepiame savo abejonių dėl įvykių, vykstančių Turkijoje pastaraisiais mėnesiais“.

„Tai, kas vyksta ten, deputatų, opozicijos atstovų, žurnalistų sulaikymai, - visa tai visiškai neatitinka demokratinių standartų“, – pabrėžė Vokietijos užsienio reikalų ministras.

Šeštadienį laikraštis „Welt“ pranešė, kad ES ketina aptarti, ar nereikėtų laikinai pristabdyti derybas dėl Turkijos prisijungimo prie ES.

Per ginčytiną referendumą Turkijoje praėjusį sekmadienį, oficialiais duomenimis, 51,4 proc. piliečių balsavo už prezidentinio valdymo sistemos įvedimą šalyje. Tai leis gerokai išplėsti prezidento Redžepo Tajipo Erdogano galias.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)