Prie išpuolio vykdytojo kūno buvo rastas ranka rašytas raštelis, kuriame minimas teroristinis judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

Ketvirtadienio vakarą Eliziejaus laukuose Paryžiuje kilo susišaudymas, per kurį vienas policininkas žuvo, o dar du buvo sužeisti. K. Cheurfi nušovė vieną policininką, dar du pareigūnus sužeidė. Vėliau užpuoliką nukovė policija.

Tuoj pat po išpuolio teroristinė „Islamo valstybės“ organizacija pareiškė, kad ataką įvykdė vienas jos kovotojų.

K. Cheurfi buvo Prancūzijos pilietis, jis gimė 1977 metais šiaurės rytinėje Paryžiaus dalyje. Jis buvo teistas keturis kartus – už pasikėsinimą nužudyti, smurtą ir vagystes. 2005 metais jis buvo nuteistas dėl trijų kaltinimų bandžius nužudyti, kurių du yra susiję su policijos pareigūnais. Vyras jau buvo patrauktas atsakomybėn už policininkų užpuolimą 2001 metų balandį. Iš kalėjimo jis buvo paleistas 2015 metų spalį ir nuo tol gyveno rytiniame Paryžiaus sostinės priemiestyje.

Šių metų vasario mėnesį jis buvo areštuotas dėl įtarimų rezgus planus nužudyti policijos pareigūnus, jo namuose buvo atlikta krata, bet pritrūkus įrodymų policijai teko jį paleisti.

Tyrėjai kol kas akivaizdžių vyro ryšių su islamistų radikalizmu nenustatė, žurnalistams sakė prokuroras F. Molins.

Kaip pažymi BBC žurnalistas Hugh Schofield, Eliziejaus laukai seniai buvo laikomi vienu iš pagrindinių taikinių išpuoliams, nes tai viena populiariausių Paryžiaus gatvių – kas vakarą ja plūsta gausūs srautai turistų.

Išpuolis buvo įvykdytas prieš pat Prancūzijos prezidento rinkimus, vyksiančius balandžio 23 dieną.

Penktadienį Prancūzijos premjeras Bernaras Cazeneuve apkaltino kandidatus į Prancūzijos prezidentus Francois Fillon ir Marine Le Pen „ciniškai naudojantis“ išpuoliais savo politiniams tikslams.

Po naujausio išpuolio M. Le Pen pažadėjo išsiųsti iš šalies visus islamistus radikalus, o F. Fillon paskelbė kovą su islamistiniu totalitarizmu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)