Vyriausybės priešininkai naftos turtingoje šalyje kaltina N. Madurą dėl seniai besitęsiančios ekonominės krizės. Jie reikalauja referendumo dėl socialisto prezidento, kurio kadencija turėtų trukti dar iki 2019 metų, nušalinimo nuo valdžios.

Smurtinis konfliktas Venesueloje kelia tarptautinį susirūpinimą. Europos Sąjunga (ES) paragino siekti „deeskalacijos“. Jungtinių Tautų (JT) generalinis sekretorius Antonio Guterresas pareikalavo „imtis visų pastangų įtampai mažinti ir užkirsti kelią naujiems susirėmimamsi“. Devynios Lotynų Amerikos šalys, tarp jų – Argentina, Brazilija ir Kolumbija, bendrame pareiškime kritikavo „naujas žūtis“ Venesueloje.

anksčiau skelbta, kad per protestus ketvirtadienį buvo nušautas vienas žmogus. „Su dideliu skausmu pranešu, kad buvo nušautas Melvinas Guaitanas, paprastas Sukrės savivaldybės Petare rajono darbininkas“, – parašė Carlosas Ocarizas, Sukrės savivaldybės, kuriai priklauso Petarės rajonas, meras.

„Mes reikalaujame, kad kaltininkai būtų surasti ir nubausti!“, – pridūrė C. Ocarizas, pasisakantis prieš prezidento Nicolas Maduro vyriausybę.

C. Ocarizas nepateikė smulkesnės informacijos apie šį incidentą. Lieka neaišku, ar M. Guaitanas dalyvavo opozicijos proteste, ar buvo atsitiktinis praeivis. Taip pat nežinoma, ar į jį šovė civilis asmuo ar teisėsaugos pareigūnas.

Protestuotojai kaltina N. Maduro, velionio šalies lyderio Hugo Chavezo 1999-aisiais pradėtos kairuoliškos „Bolivaro revoliucijos“ tęsėją, dėl ekonominės krizės, kurią sukėlė smukusios naftos kainos. Recesija Venesueloje trunka jau trejus metus: šalyje trūksta maisto produktų, vaistų ir pagrindinių buities prekių.

N. Maduro tvirtina, kad jį nušalinti siekiančius protestuotojus remia Jungtinės Valstijos.

Tačiau opozicija kaltina prezidentą, kad šis leidžia vyriausybės pajėgoms ir ginkluotoms nusikaltėlių grupuotėms žiauriai malšinti protestuotojus, kurie žada neatsisakyti savo siekio nuversti dabartinį šalies vadovą.

„Man nesvarbu, jeigu įkvėpsiu dujų, nesvarbu, jeigu mirsiu, – sakė 17 metų Natasha Borges. – Mes turime sustabdyti šią žudančią, represyvią vyriausybę“.