Mokykla, kuriai priklauso fortepijonas, ir auksines monetas jame aptikęs instrumento derintojas dabar gali tikėtis lobio dalies. Tačiau pora, kuriai instrumentas anksčiau priklausė tris dešimtmečius ir kurie jį neatlygintinai atidavė vietos mokyklai, greičiausiai į jį pretenduoti negalės.

Koroneris Johnas Ellery, kuriam patikėta išsiaiškinti lobio kilmę, ketvirtadienį kreipėsi į visuomenę, prašydamas suteikti kokios nors informacijos, nes „mes paprasčiausiai nežinome, kas paslėpė tas monetas“.

Auksinės monetos buvo rastos praėjusiais metais, kai fortepijonas buvo išsiųstas derinimui į Šropšyrą, centrinėje Anglijoje. Monetos gulėjo po instrumento klaviatūra, sudėtos į ranka siūtus maišelius. Iš viso rasta 913 monetų, kurios buvo nukaltos XIX amžiuje ir XX amžiaus pradžioje.

Instrumentų derintojas Martinas Backhouse'as sakė, kad atidaręs surastus maišelius jis pagalvojo: „Oho, atrodo, kad čia yra gana daug aukso“.

Kol kas 6 kilogramus sveriančio radinio oficiali vertė nenustatyta. Tačiau Peteris Reavillas iš Britų muziejaus sako, kad ši suma „gali pakeisti gyvenimą“.

Paprastai lobį dalinasi jo savininkas – šiuo atveju Bišops Kaslo kolegija – ir jį suradęs asmuo.

Anksčiau šis fortepijonas 33 metus priklausė Grahamui ir Meg Hemmingsams, kurie pernai jį atidavė šalia jų namų esančiai mokyklai. Tačiau Meg Hemmings sako, kad nesikremta iš rankų išleidusi daug metų panosėje buvusį lobį.

„Liūdesio yra, bet ši istorija dar nesibaigė, – sakė ji. – Ieškoma žmonių, bet, deja, jie dar neatsirado. Istorija nesibaigia, nors tai – tikrai nuostabus atvejis“, – sakė ji.