Iš Kirgizijos kilęs A. Azimovas teigė paprasčiausiai vykdęs instrukcijas ir nesuvokęs, ką daro. Toks įtariamojo pareiškimas pasirodė netrukus po jo advokato pranešimo Rusijos žiniasklaidai, kad A. Azimovas visiškai prisipažino sprogimų organizavimu.

Dėl balandžio 3-osios dienos atakos sulaikyti iš viso devyni asmenys. Per išpuolį sužeista dar daugiau kaip 50 žmonių. Išpuolį įvykdė Kirgizijoje gimęs 22 metų amžiaus rusas Akbaržonas Džalilovas. Rusijos saugumo tarnybos anksčiau teigė manančios, kad A. Azimovas apmokė savižudį sprogdintoją A. Džalilovą.

Tačiau antradienį teisme kalbėjęs A. Azimovas teigė esąs susijęs su išpuoliu, bet ne tiesiogiai, ir neigė kada nors prisipažinęs išpuoliu organizavimu. Jis taip pat atskleidė teismui, kad buvo vedęs ir turi vieną vaiką.

Policija A. Azimovą surado nagrinėdami išpuolio vykdytojo A. Džalilovo telefono kontaktus, skelbė Rusijos laikraštis „Kommersant“.

Anot Rusijos žiniasklaidos, A. Azimovas 1990-aisiais gimė Kirgizijoje, o 2008 metais persikėlė į Rusiją. Kaip pranešama, 2013 metais tapo Rusijos piliečiu.