„Nuspėjamumas ir patikimumas yra dar svarbiau kaip niekad, Britanijai balsavus už „Brexit“, – kalbėjo antradienį Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielis, – Užsitęsusi nežinomybė nėra gerai politiniams ir ekonominiams Europos ir Britanijos santykiams“.

„Viliamės, kad naujieji ministrės pirmininkės (Theresa) May paskelbti rinkimai atneš daugiau aiškumo ir nuspėjamumo deryboms su Europos Sąjunga“, – sakė S.Gabrielis.

Britų ministrė pirmininkė Theresa May, Didžiajai Britanijai rengiantis keblioms deryboms dėl išstojimo iš Europos Sąjungos, antradienį netikėtai paskelbė, kad birželio 8 dieną ketinama surengti pirmalaikius visuotinius rinkimus.

Tuo tarpu Europos Sąjungoje nemanoma, kad dėl šio Th.May skelbimo reikėtų keisti „Brexit“ derybų gaires.

Šias gaires balandžio 29 dieną turėtų patvirtinti Europos Vadovų Taryba, ir tuo būtų atvertas kelias vyriausiajam ES derybininkui dėl „Brexit“ Micheliui Barnier gegužės pabaigoje pradėti formalias derybas su Britanija.

Anksčiau Europos Komisijoje buvo reikštas noras, kad derybos būtų užbaigtos vėliausiai 2018 metų spalį. Tuomet Britanija išstotų tikriausiai 2019 metais.