„Pagal Rusijos konstituciją mes negalime iš nieko atimti pilietybės, – sakė V.Putinas televizijai „Mir“. – Tačiau mes galime atšaukti sprendimus, remiantis kuriais buvo suteikta Rusijos pilietybė. Mes konsultuojamės su mūsų teisininkais ir aš manau, kad tokie sprendimai bus priimti labai artimoje ateityje“.

V.Putino žodžiai nuskambėjo po mirtino išpuolio, kurį Sankt Peterburgo metropolitene įvykdė daugiausiai musulmonų gyvenamoje Kirgizijoje gimęs Rusijos pilietis.

Nors atsakomybės už šį sprogdinimą niekas neprisiėmė, pareigūnai sako tiriantys galimą jo ryšį su „Islamo valstybės“ džihadistais.

Pasak V.Putino, remiantis kai kuriais duomenimis, Sirijoje šiuo metu kovoja beveik 10 tūkst. žmonių iš buvusių sovietinių respublikų.

Kiti duomenys rodo, kad jų yra maždaug 9 tūkst., iš kurių pusė – Rusijos piliečiai, sakė V.Putinas ir pridūrė, jog 5 tūkst. iš jų yra kilę iš Vidurio Azijos.

“(Teroro) grėsmė yra labai didelė ir reali, – kalbėjo Rusijos vadovas. – Mes tai žinome, suprantame šios grėsmės mastą ir privalome daryti viską jam sumažinti“,

IS džihadistai, tarp jų užsienio kovotojai iš Vidurio Azijos ir Kaukazo regiono, ne kartą grasino išpuoliais Rusijos teritorijoje, keršydami už Maskvos teikiamą karinę paramą Sirijos lyderiui Basharui al Assadui (Bašarui Asadui).

Nacionalinio antiteroristinio komiteto (NAK) vadovas Aleksandras Bortnikovas antradienį sakė, kad „teroristinių grupių“ branduolį Rusijoje sudaro buvusių sovietinių respublikų piliečiai, atvykstantys su darbininkų migrantų srautu“. Šiuos jo žodžius perdavė naujienų agentūra „RIA Novosti“.