„Du įtariamieji iš islamo spektro atsidūrė mūsų dėmesio centre, – sakė prokuratūros atstovė Frauke Koehler. Atlikta krata abiejuose jų butuose, vienas iš šio dvejeto sulaikytas“.

Vis dėlto vis dar neaiškus išpuolio prieš futbolininkų autobusą motyvas ir nežinoma, ar sprogimą organizavo vienas ar keli asmenys.

Pareigūnai tiria netoli įvykio vietos rastą laišką, kuriame prisiimama atsakomybė už šį išpuolį. Laiško detalės neatskleidžiamos, tačiau Šiaurės Reino Šiaurės Reino-Vestfalijos žemės vidaus reikalų ministras Ralfas Jaegeris (Ralfas Jėgeris) pabrėžė, jog „neįprasta“, kad jame nepateiktas aiškus motyvas. Pasak ministro, laiškas gali būti autentiškas arba „bandymas palikti klaidingus pėdsakus“.

„Mes tiriame visas versijas, – sakė R.Jaegeris trečiadienį. – Tai galėjo būti kairieji ekstremistai arba dešinieji ekstremistai. Tai galėjo būti įtūžusių sirgalių veiksmo vieta, tai galėjo būti islamo ekstremizmas“.

Dortmundo „Borussia“ turėtų susitikti su Monako vienuolike trečiadienį vakare Čempionų lygos rungtynėse, kurias teko atidėti dienai po antradienį vakare nugriaudėjusių sprogimų. Pažirusių stiklo šukių sužalotam gynėjui ispanui Marcui Bartrai (Markui Bartrai) prireikė operuoti ranką.

Anksčiau Vokietijos policija pranešė, kad tiria galimą islamistų ryšį su trimis sprogimais, antradienį driokstelėjusiais prie Dortmundo futbolo klubo „Borussia“ autobuso, nes įvykio vietoje rastame laiške esama užuominų apie pernai Berlyne įvykdytą ataka prieš kalėdinę mugę, trečiadienį pranešė nacionalinė žiniasklaida.

Tame laiške taip pat minimos Vokietijos lėktuvų „Tornado“ vykdomos žvalgybos misijos Irake ir Sirijoje, nurodė dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“, regioniniai transliuotojai NDR ir WDR, taip pat nacionalinė naujienų agentūra DPA. Šiuose pranešimuose informacijos šaltiniai nebuvo įvardyti.

Vokietija priklauso tarptautinei koalicijai, kovojančiai su džihadistų judėjimu „Islamo valstybė“ (IS).

IS prisiėmė atsakomybę už gruodį Berlyne įvykdytą ataką, nusinešusią 12 žmonių gyvybių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)