Kiekvienais metais Delyje vykstantis pagrindinis Respublikos dienai skirtas paradas, kurio metu paprastai su pasididžiavimu demonstruojamos karinės šalies pajėgos, šiais metais buvo ne toks įspūdingas, nes didžioji dalis karių bei karinės technikos šiuo metu yra sutelkta prie sienos su Pakistanu.

Antroje pagal gyventojų skaičių pasaulio šalyje dešimtys tūkstančių policijos pareigūnų ir karių saugojo nacionalinės šventės proga surengtas iškilmes bei pagrindinius pastatus, tačiau žmonių minios renginiuose buvo mažesnės nei įprasta.

"Ar mes minime Respublikos dieną, ar mes esame apsupti?" -retoriškai klausė Virenderas Kumaras, laikraščių pardavėjas iš Kašmyro, kuriame buvo sutelktos gausiausios saugumo pajėgos. Šeštadienio rytą dar negauta jokių pranešimų apie rimtesnius smurtinius išpuolius.

Žmonės nukentėjo tik Orisos valstijos Bubanešvaro mieste, kur sprogus vandenilio pripildytam metaliniam cilindrui buvo sužeista mažiausiai 12 žmonių, daugiausiai moksleiviai. Pasak policijos, penktadienio naktį Kašmyre buvo subombarduotas valstybinės televizijos transliavimo stotis. Incidento metu žmonės nenukentėjo.

Respublikos diena yra pagrindinė nacionalinė Indijos šventė, todėl vietos pareigūnai baiminasi, jog būtent šią dieną radikalūs kovotojai gali ryžtis savo išpuoliams prieš visuomenę, sukrėstą gruodžio 13 dienos atakos Indijos parlamente bei šią savaitę įvykdyto išpuolio prieš JAV informacijos centrą Kalkutoje.

Indija pareikalavo, kad Islamabadas sutriuškintų šalyje veikiančius islamo ekstremistus, kuriuos Delis kaltina išpuoliu parlamente ir sieja su ataka Kalkutoje, bei perduotų 20 įtariamų teroristų.