Senato posėdyje dėl senų saugumo jis sakė, kad egzistuoja nuolatinė grėsmė, kad kokia nors teroristų grupė mėgins susprogdinti skrendantį lėktuvą, todėl dabar galiojantis draudimas gali būti išplėstas.

„Grėsmė yra reali ir tampa vis realesnė, – sakė jis. – Jau artimiausiu metu galime plėsti oro uostų skaičių, kuriems taikomos tokios priemonės.“

Jungtinės Valstijos praėjusį mėnesį paskelbė draudimą per tiesioginius skrydžius iš aštuonių Artimųjų Rytų šalių keleiviams į lėktuvų salonus įsinešti bet kokius elektroninius įrenginius, didesnius negu standartinis išmanusis telefonas. JAV pareigūnai nenurodė, kiek laiko galios šis draudimas, bet „Emirates“ naujienų agentūrai AFP sakė, kad bendrovei buvo nurodyta taikyti jį mažiausiai iki spalio 14 dienos.

Naujasis draudimas taikomas keleiviams 10-yje oro uostų Artimuosiuose Rytuose ir Šiaurės Afrikoje, tarp jų Stambulo Ataturko (Atatiurko) tarptautiniame oro uoste ir Kataro Hamado tarptautiniame oro uoste.

Šis draudimas įžiebė pasipiktinimą regione, kad Vašingtonas vėl imasi priemonių prieš musulmoniškas šalis.

Tokį patį draudimą vėliau paskelbė ir Didžioji Britanija. Jis taikomas visiems skrydžiams iš Egipto, Turkijos, Jordanijos, Saudo Arabijos, Tuniso ir Libano.

JAV ir Britanija aiškina, kad šios priemonės imtasi siekiant padidinti saugumą, nes žvalgybos duomenys rodo, kad keleiviniai laineriai gali būti atakuojami sprogstamaisiais užtaisais, paslėptais dideliuose elektroniniuose įrenginiuose.