„Rusija ir jos ginkluotosios pajėgos toliau tęsia operaciją, remdama antiteroristinę Sirijos ginkluotųjų pajėgų operaciją šaliai išlaisvinti“, – sakė žurnalistams Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Paprašytas pakomentuoti JAV ir kitų šalių kaltinimus B.al Assadui dėl cheminės atakos, D.Peskovas atsakė: „Neturio ko pridurti prie to, ką yra išdėsčiusi Rusijos gynybos ministerija“.

Anksčiau Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sakė, kad Sirijos vyriausybės pajėgų aviacija Chan Šeichūno rajone smogė į teroristų šaudmenų sandėlį ir karo technikos sankaupą.

„To sandėlio teritorijoje buvo nuodingomis medžiagomis užtaisomų sprogmenų gamybos cechas, – nurodė jis. – Iš to stambaus arsenalo šaudmenis su cheminiu ginklu smogikai gabendavo į Irako teritoriją. Kad teroristai juos panaudodavo, tarptautinės organizacijos ir oficialioji šios šalies valdžia įrodė ne kartą“, – pažymėjo I.Konašenkovas.

JT rezoliuciją dėl Sirijos Maskva laiko „nepriimtina“

Rusija trečiadienį pareiškė, kad JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos pateiktas JT rezoliucijos projektas dėl įtariamos cheminės atakos Sirijoje yra „nepriimtinas“ ir kad jos sąjungininkas Damaskas dėl šios atakos nėra kaltas.

„Pateiktas tekstas kategoriškai nepriimtinas“, – sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pateiktą projektą pavadindama „antisirišku“ ir tvirtindama, kad juo „užbėgama už akių tyrimo rezultatams ir iš anksto nurodomi kaltieji“.

„Projektas rengtas paskubomis, jis pasižymi ypatingu aplaidumu, – sakė ji per spaudos konferenciją. – Siūlyti tokį tekstą Saugumo Tarybai – paprasčiausiai nepadoru“.

Anot M. Zacharovos, projekto autoriai, iš anksto žinodami, kad rezoliucija neturi šansų, jog būtų patvirtinta Saugumo Taryboje, pateikė ją svarstymui propagandos tikslu.