19 val. 40 min. vietos (20 val. 40 min. Lietuvos) laiku įvykusio drebėjimo epicentras buvo retai apgyvendintame rajone 238 km į šiaurės vakarus nuo Botsvanos sostinės Gaborono, o židinys – 29 km gylyje, nurodė JAV geologijos tarnyba (USGS).

Sostinę drebėjimas purtė maždaug 30 sekundžių, pranešė naujienų agentūros AFP korespondentas.

Vėlai pirmadienį socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pareiškime Botsvanos vyriausybė nurodė, kad pranešimų apie žuvusius žmones nėra.

„Jutome, kaip vibruoja namas, smarkiai drebėjo visi langai ir durys. Išėjome lauk ir pajutome tą patį“, – interneto svetainei „Earthquake Report“ sakė Letlhakano kaimo, esančio netoli epicentro, gyventojas.

Drebėjimas buvo juntamas ir keliuose Pietų Afrikos Respublikos (PAR) miestuose, taip pat Svazilande ir Zimbabvėje, keli šimtai kilometrų nuo epicentro, sakė liudininkai.

Johanesburgo centre imantis atsargumo priemonių iš dviejų pastatų buvo evakuoti žmonės, pranešė žiniasklaida.

„Drebėjo visa mano lova. Smarkiai išsigandau. Nežinojau, kas vyksta“, – naujienų svetainei „News24“ pasakojo Durbano, esančio PAR pietrytinėje pakrantėje, gyventojas.

Anksčiau pirmadienį silpnesnis, 4,6 balo žemės drebėjimas buvo užregistruotas PAR šiaurės vakaruose.

Stiprūs žemės drebėjimai Pietų Afrikoje reti. Vis dėlto 2006 metais Mozambike įvyko 7,5 balo drebėjimas, per kurį žuvo keturi žmonės, o dar 29 buvo sužeisti.