Šis įtariamas nusikaltimas buvo įvykdytas vos kelios savaitės po airės išžaginimo ir nužudymo Goa valstijoje.

Minima vokietė policijai papasakojo, kad du vyrai sekmadienį turistiniame Mahabalipuramo mieste Tamil Nadu valstijoje iš privataus paplūdimio viešbučio nusitempė ją nuošalią vietą ir išžagino.

„Užregistravome skundą dėl seksualinio užpuolimo, pradėta užpuolikų paieška, – naujienų agentūrai AFP sakė rajono policijos viršininkas Santoshas. – Apklausiame įtariamuosius, bet niekas dar neareštuotas.“

Pasak jo, medicininiai testai patvirtino buvus seksualinį užpuolimą, Vokietijos ambasada informuota.

Vokietijos užsienio reikalų ministerijos atstovė elektroniniame laiške AFP nurodė, kad generalinis konsulas valstijos sostinėje Čenajuje palaiko glaudžius kontaktus su vietos pareigūnais dėl šio incidento.

Vos prieš tris savaites turistų pamėgtoje Goa valstijoje buvo išžaginta ir nužudyta 28 metų airė Danielle McLaughlin. Nuogas jos kūnas kovo 16 dieną buvo rastas lauke netoli paplūdimio. Ant viso kūno matėsi sužeidimų.

Dėl jos išžaginimo ir nužudymo policija areštavo vieną vietos vyrą.

Daugelis Vakarų valstybių perspėja savo piliečius dėl tokių užpuolimų pavojaus Indijoje, kur seksualinio smurto lygis yra palyginti didelis.

Pernai gruodį Pietų Indijoje buvo išžaginta 35 metų japonų turistė, o 2014 metais grupinio išžaginimo Delyje auka tapo pasiklydusi ir kelio į savo viešbutį paklaususi danė.

Pernai birželį dėl šio nusikaltimo kalėti iki gyvos galvos buvo nuteisti penki vyrai.

Į smurto prieš moteris mastą Indijoje tarptautinis dėmesys nukrypo po medicinos studentės mirtimi pasibaigusio grupinio išžaginimo Delyje 2012 metų gruodį.