Senatorius tai pareiškė per ketvirtadienio rytą prasidėjusius posėdžius dėl Rusijos programišių poveikio rinkimų kampanijai Jungtinėse Valstijose. Manoma, kad parodymus duos 20 žmonių, tarp jų ir prezidento žentas Džaredas Kušneris Jaredas Kushneris, kuris atsakys į senatorių klausimus kitą savaitę.

Amerikos žvalgybos darbuotojai įsitikinę, kad Rusija mėgino padėti respublikonui D. Trumpui laimėti rinkimus, diskredituodama demokratų kandidatę Hillary Clinton.

Tyrimas turi atsakyti ir į šiuos klausimus: ar Rusijos kibernetinis aktyvumas ir kiti veiksmai buvo nukreipti prieš JAV ir jų sąjungininkus ir kokia slapta informacija galėjo būti nutekinta?

„Mes bandome išsiaiškinti, ar iš tikrųjų buvo ugnis, kol kas yra labai daug dūmų“, – pareiškė M. Warneris prasidedant posėdžiams.

Pasak senatoriaus, Rusija mėgino kontroliuoti rinkimų procesą, todėl socialiniuose tinkluose buvo varoma plataus masto Amerikos rinkėjų dezinformavimo kampanija.

Ketvirtadienį Senatas svarstys, kaip Rusija galėjo panaudoti technologijas, skleisdama dezinformaciją Jungtinėse Valstijose. Omenyje turimas ir galimas melagingų naujienų platinimas ypač svarbiose pergalei prezidento rinkimuose Viskonsino, Mičigano ir Pensilvanijos valstijose.

Anot M. Warnerio, „pagrobta provokacinio pobūdžio informacija“ buvo paskelbta, taip pat ir „Wikileaks“ tinklalapyje, kaip tik tuo metu, kai galėjo labiausiai pakenkti H. Clinton rinkimų kampanijai.