Pasak jo, jokia A.Kazakovo veiklos sritis Latvijoje nebuvo pripažinta įstatymo pažeidimu.

"Dabar jau oficialiai žinoma, už kokius pažeidimus valstybinės įstaigos ėmėsi tokių griežtų priemonių - Kazakovas ragino kurti vieningą rusų bendruomenę Latvijoje, pasisakė už dviejų bendruomenių visuomenę, įspėjo apie realų etninio konflikto pavojų Latvijoje; dalyvavo organizuojant 2004 metų protestus, pritarė idėjai ne tik išsaugoti mokyklose švietimą rusų kalba, bet ir suteikti pilietybę ne piliečiams, ėmėsi žygių rusų ir latvių bendruomenių dialogui užmegzti", - sakoma LRBJK pranešime.

"Pareiškime ministrui nurodoma, kad Kozakovo veikla tebuvo realizuota teisė į žodžio laisvę, tomis pačiomis temomis laisvai pasisako kiti visuomenės veikėjai, mokslininkai ir politikai... Demokratinėje visuomenėje, skirtingai nei totalitarinėje, leidžiama reikšti įvairias idėjas ir kritikuoti vyriausybę", - pažymi LRBJK.

Vidaus reikalų ministro atstovas spaudai Kristas Leiškalnis kol kas negalėjo pasakyti, ar gautas A.Kozakovo pareiškimas.

Rusijos Valstybės Dūmos deputato Dmitrijaus Rogozino padėjėjas, Štabo rusiškoms mokykloms ginti aktyvistas A.Kozakovas pernai rugsėjo pradžioje buvo išsiųstas iš Latvijos. Ta proga sušauktoje spaudos konferencijoje vidaus reikalų ministras pareiškė, jog jo kantrybės taurė perpildyta ir pakaks terliotis su žmogumi, kuris sąmoningai kursto tautinę nesantaiką.

A.Kazakovas apskundė sprendimą išsiųsti jį iš Latvijos.