Maskvos teismas skyrė septynių dienų areštą aštuoniems Kovos su korupcija fondo (FBK) biure sulaikytiems asmenims. Iš jo vyko sekmadienį įvairiuose Rusijos regionuose vykusių protesto akcijų tiesioginė transliacija, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė A.Navalno atstovė spaudai Kira Jarmyš.

Pasak jos, pirmadienį teismas išnagrinėjo 12 iš 13 administracinių protokolų, kuriuos dėl administracinių pažeidimų – „nepaklusimo teisėtam policijos pareigūno reikalavimui“ – surašė policininkai.

„Fondo darbuotoją Ruslaną Abliakimovą, kuris yra atsakingas už personalo parinkimą Aleksejaus Navalno rinkimų štabui, paliktas nakčiai Danilovsko vidaus reikalų skyriuje. Teismas atidėjo posėdį iki rytojaus“, – sakė K.Jarmyš.

„Visi teismo nutarimai būtinai bus apskųsti“, – pabrėžė ji.

Pirmadienį rajoninis teismas už nepaklusimą policijai 10 dienų areštavo A.Navalno rinkimų štabo vadovą Leonidą Volkovą, kuris transliavo renginį internete. Septynioms paroms areštuota tarptautinės draugijos „Memorial“ darbuotoja, aktyvistė Jekaterina Melnikova, o FBK darbuotojai Marijai Zacharovai buvo skirta tūkstančio rublių (apie 16 eurų) bauda.

Vėliau, kaip sakė K.Jarmyš, septynioms paroms buvo areštuoti dar keturi FBK darbuotojai: A.Navalno rinkimų štabo situacijų centre dirbantys Antonas Glemba bei Sergejus Gorkajevas, „Youtube“ kanalo „NavalnyLive“ įkūrėja ir transliacijų iš protesto akcijų įvairiuose regionuose prodiuserė Oksana Baulina bei už A.Navalno kampanijos reklamavimą socialiniuose tinkluose atsakingas Konstantinas Širokovas.

Be to, anksčiau pirmadienį Maskvos teismas skyrė A.Navalnui 20 tūkst. rublių (324 eurų) baudą, pripažinęs jį kaltu nesankcionuotos akcijos organizavimu.

Vėliau jam buvo skirta 15 parų administracinio arešto už nepaklusimą policijai, kai jis ankstesnę dieną buvo sulaikytas per nesankcionuotą masinį mitingą Maskvoje, Tverės gatvėje.

A.Navalnoo bendražygiui Nikolajui Liaskinui buvo skirta 25 parų arešto.

Be kita ko, tokiam pačiam laikotarpiui areštuoti buvo dar keturi asmenys, padėję FBK darbuotojams organizuoti protestų transliacijas: Vladimiras Buzina, Vladislavas Mosinas, Jekaterina Kernajeva bei Anna Revonenko. Tūkstančio rublių bauda skirta vaizdo inžinieriui Aleksejui Bachrušinui.

Sekmadienį Maskvoje ir daugelyje kitų Rusijos miestų buvo surengtos kelios dešimtys protesto akcijų prieš korupciją. Daugelis jų buvo nesuderintos su vietos valdžia, todėl buvo sulaikyti šių be leidimo surengtų protestų organizatoriai ir šimtai jų dalyvių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)