„Jeigu vyriausybė neįsiklausys į tūkstančių šalies mokytojų balsus, šis konfliktas nebus išspręstas“, – sakė Švietimo darbuotojų konfederacijos generalinė sekretorė Sonya Alesso aikštėje prie prezidento rūmų.

Ji taip pat paragino šalies vadovą Mauricio Macri ir švietimo ministrą Estebaną Bullrichą surengti derybas, per kurias nacionaliniu lygmeniu būtų apsvarstytos mokytojų darbo sąlygos. „Priešingu atveju, kova tęsis, ir kovo 30 dieną bus skelbiamas naujas streikas ir manifestacija“, – pareiškė ji.

Protesto akcijoje dalyvavo mokytojai iš visos šalies. Demonstrantai nešėsi plakatus su savo provincijų pavadinimais ir šūkiais. Prie demonstracijos prisijungė ir įvairių visuomeninių judėjimų atstovai.

Tai jau antra mokytojų demonstracija nuo kovo pradžios. Be to, pedagogai surengė keletą streikų, dėl kurių daugelyje Buenos Airių provincijos mokyklų beveik tris savaites nevyko pamokos.

Protestuotojai reikalauja padidinti jiems atlyginimus 25-35 proc. infliacijos padariniams kompensuoti. Infliacijos lygis šalyje 2016 metais siekė apie 40 proc. Vyriausybė siūlo padidinti darbo atlyginimą 18 proc.

Šalies valdžia mokytojų protesto akcijas vadina politiškai motyvuotomis dėl spalį šalyje vyksiančių parlamento rinkimų. Vyriausybės nuomone, dauguma pedagogų, tęsiančių streiką, yra buvusios Argentinos prezidentės Cristin Kirchner šalininkai.