Liudininkų teigimu, automobiliu važiavęs užpuolikas iš pradžių partrenkė kelis pėsčiuosius ant Vestminsterio tilto ir rėžėsi į vartus prie parlamento. Remiantis pranešimais, padurtas pareigūnas, tariamą užpuoliką pašovė ginkluota policija. Naujienų agentūros "Reuters" nuotraukose matomi ant tilto gulintys ir stipriai kraujuojantys žmonės.

44-erių metų Londono gyventojas Mattas Haikinas prisipažįsta, kad jį ištiko šokas, kai išvydo vaizdą, po ant tilto įvykusio smūgio.

„Mačiau automobilį, kuris akivaizdžiai pasuko iš kelio ir nusitaikė į tvorą prie Parlamento“, – sakė jis.

„Ėjau pro šalį ir mačiau šalia tysantį kūną ir gana daug kraujo. Aplinkui stovėjo žmonės. Netrukus išgirdau keletą šūvių. Tuo metu jau buvo aišku, kad tai nėra nelaimingas atsitikimas. Tai buvo kažkas kita“, – pasakojo londonietis.

Tada vyras patraukė pažiūrėti pro Vestminsterio rūmų vartus ir pamatė „daug uniformas vilkinčių žmonių“. „Man pasirodė, kad ant grindinio tysojo pora kūnų. Negaliu pasakyti, ar žmonėms buvo liepta gulėti, ar jie buvo sužeisti“, – kalbėjo vyras.

Viena liudininkių, Jayne Wilkinson sakė agentūrai mačiusi, kaip ši drama vyko.

„Mes darėme Didžiojo Beno nuotraukas, kai pamatėme į mūsų pusę bėgančius žmones; paskui pamatėme mnaždaug 40 metų azijietį su peiliu septyni ar aštuonių colių (iki 18-20 cm) ilgio, – pasakojo ji. – Tada pasigirdo trys šūviai; mes perbėgom gatvę į kitą pusę, atsigręžę pamatėme gulintį kruvina žmogų“.

„Jis vilkėjo lengvą striukę, tamsias kelnes ir marškinius, – pridūrė ji. – Jis bėgo pro tuos vartus parlamento link, o policija vijosi jį“.

Kitas įvykio liudininkas Rickas Longley sakė naujienų agentūrai „Press Association“ matęs, kaip vyras smogė peiliu policininkui prie Didžiosios Britanijos parlamento.

„Mes tiesiog ėjom stoties link. Pasigirdo garsus trenksmas – kažkoks vyrukas sudaužė automobilį ir parbloškė kelis pėsčiuosius“, – sakė jis.

„Jie ten tiesiog gulėjo. Tuomet prie gatvės kampo šalia vartų, priešais Didįjį Beną, susirinko ištisa minia, – pridūrė R.Longley. – Vienas vyrukas praėjo man iš dešinės, nešdamasis didelį peilį, ir pradėjo juo badyti policininką.“

„Dar niekada nesu matęs nieko panašaus. Negalėjau patikėti, ką pamačiau“, – pasakojo liudininkas.

Įstatymų leidėjas Adamas Holloway sakė naujienų agentūrai AP pamatęs bėgančius žmonės ir nedelsiant nubėgęs į savo biurą parlamento rūmuose, kur buvo jo darbuotojai.

„Šiuo metu daug mūsų yra užsirakinę su savo darbuotojais“, – sakė jis.

Buvęs Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis savo „Twitter“ paskyroje paskelbė vaizdo įrašą, kuriame matomi sužeistieji, gulintys gatvėje prie Vestminsterio tilto.

R.Sikorskis, dabar dirbantis Harvardo Europos studijų centre, sakė matęs mažiausiai penkis ant žemės gulinčius žmones, „nuskintus automobilio“.

Jis sakė britų nacionaliniam transliuotojui BBC „girdėjęs, kaip maniau, paprastą (automobilių) susidūrimą. Pažvelgiau pro taksi langą – ten buvo parkritęs kažkoks žmogus, aiškiai smarkiai sužeistas“.

„Tuomet pamačiau antrą gulintį žmogų ir pradėjau filmuoti. Pamačiau dar tris gulinčius žmones; vienas jų smarkiai kraujavo“, – pasakojo R.Sikorskis.

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sakė, esąs informuotas apie incidentą Londone prie Bendruomenių Rūmų.

„Kaip tik gaunu naujausią informaciją iš Londono, – sakė jis eidamas į Roosevelto kabinetą Baltuosiuose rūmuose. – Svarbi naujiena“.