Kaip praneša Rusijos žiniasklaida, Nikolajus Gorochovas iškrito iš ketvirto aukšto, kai nutrūko virvė, kuria jis kartu su kitais vyrais į savo netoli Maskvos esančius namus mėgino užkelti vonią. Vyras sraigtasparniu nugabentas į ligoninę. Šią žinią patvirtino šaltinis iš medikų aplinkos.

Vis dėlto britų verslininkas Bill Browderis, kuriam dirbo S. Magnickis, tikina, kad N. Gorochovas buvo „išmestas“. Savo įtarimų šaltinio jis neatskleidė.

Pasak pranešimo spaudai, kuris buvo išplatintas su B. Browderiu siejamoje interneto svetainėje „Law and Order in Russia“, N. Gorochovas trečiadienį, kovo 22 dieną, turėjo pasirodyti Maskvos apeliaciniame teisme ir užginčyti jo atsisakymą tirti įtarimus organizuotu nusikalstamumu.

S. Magnickis mirė kalėjime po to, kai atskleidė tariamą valstybės pareigūnų sukčiavimą.

Incidentas su N. Gorochovu įvyko Troicko mieste, esančiame į pietvakarius nuo Maskvos. Pasak Rusijos žiniasklaidos, advokatui nelaimės metu padėjo keli darbininkai.

Rusijos bulvarinių naujienų svetainė „Life News“ publikavo ant grindinio šalia daugiabučio gulinčios į šipulius sudužusios vonios nuotraukas.

S. Magnickis buvo įkalintas po to, kai jam pačiam buvo pateikti kaltinimai sukčiavimu. Jo rėmėjai teigia, kad 2009 metų lapkritį teisininką ištikusi mirtis buvo žiauraus mušimo rezultatas, nors oficialūs įrašai byloja, kad jis mirė nuo ūmaus širdies nepakankamumo ir toksinio šoko, kurį sukėlė negydomas pankreatitas.

S. Magnickis buvo B. Browderio (buvusio JAV piliečio) Londone įkurtos kompanijos „Hermitage Capital Management“ juridinis patarėjas. Beje, pats B. Browderis buvo teisiamas už akių.

S. Magnickio atvejis apkartino santykius tarp Maskvos ir Vašingtono, ir atkreipė dėmesį į korupcijos problemą Rusijoje. Dėl to JAV įvedė sankcijas grupei Rusijos pareigūnų, Rusija atsakė tuo pačiu, o paskui surengė keistą spektaklį – S. Magnickis buvo teisiamas po mirties.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)