Tarptautinio valiutos fondo (TVF) biure Paryžiuje ketvirtadienį detonavo pašto siuntoje paslėptas sprogstamasis užtaisas ir buvo sužeistas viena šios įstaigos darbuotoja, pranešė Prancūzijos sostinės policija.

Prancūzijos žiniasklaida pranešė, kad asmuo atplėšė aukštam TVF pareigūnui adresuotą laišką, kuriame buvo sprogstamoji medžiaga, dėl ko apdegė rankas ir veidą, praneša „Independent“.

Jokios kitokios žalos per šį išpuolį nebuvo padaryta, sakė vienas policijos pareigūnas, pageidavęs likti nežinomas.

Dėl šio incidento keli žmonės buvo „dėl visa pikta“ evakuoti iš pastato, esančio Paryžiaus vakariniame rajone netoli Triumfo arkos, sakė vienas policijos šaltinis.

Paryžiaus prefektūros policijos atstovas spaudai sakė: „Vyksta operacija žmogui nukentėjus nuo įtartino paketo, pirminiais duomenimis, viduje buvo fejerverkas.“

Atsargumo sumetimais iš šešioliktojoje apygardoje esančio pastato buvo evakuota apie 150 darbuotojų. Įvykio vietoje dirba ir kriminalistai.

Viena diena anksčiau graikų anarchistų grupė prisiėmė atsakomybę už paketą su sprogmenimis, kuris buvo rastas Vokietijos finansų ministro Wolfgango Schäuble biure.

„Pakete buvo sprogstamasis mišinys, – pranešime teigė Berlyno policija. – Buvo siekiama, kad paketo atidarymo metu būtų padaryti stiprūs sužalojimai.“

Tyrėjai sakė, kad rasta medžiaga dažnai naudojama fejerverkų gamyboje. Graikijos Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad ant paketo buvo Graikijos pašto ženklas ir jis buvo melagingai išsiųstas Naujosios demokratijos partijos nario vardu.

Vyksta tyrimas, kaip sprogstamosios medžiagos apėjo Graikijos saugumo patikrą ir iškeliavo iš šalies.

Berlyno policijos atstovas spaudai negalėjo patvirtinti, kad šie du incidentai susiję tarpusavyje.

„Bild“ pranešė, kad atsakomybę dėl paketo Vokietijoje prisiėmė kairiųjų ekstremistų grupuotė „Synomosia Pyrinon Tis Fotias“.

Po serijos incidentų su padegamosiomis bombomis keli nariai buvo suimti 2009 ir 2010 metais, kai mėgino pasiųsti sprogstamuosius paketus į ambasadas, ES lyderiams ir organizacijoms.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po virtinės islamo ekstremistų atakų, įvykdytų per dvejus pastaruosius metus.

TVF darbuotojai sužalotas veidas ir rankos, kai ji atidarė siuntą.

Pasak policijos, TVF ir Pasaulio banko biuruose Prancūzijos sostinėje vyksta operacija. Kitos detalės kol kas nežinomos.

TVF biuras Prancūzijoje kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti padėtį.

Prancūzijoje tebegalioja nepaprastoji padėtis po virtinės islamo ekstremistų atakų, įvykdytų per dvejus pastaruosius metus.