„Vidaus taisyklių, draudžiančių nešioti bet kokius atributus, kurie atspindi politines, religines ar filosofines pažiūras, įvedimas nereiškia tiesioginės diskriminacijos. Tuo tarpu jeigu bendrovėje negalioja draudimas nešioti religinius atributus, nuolaidžiavimas klientams, kurie nenori būti aptarnaujami darbuotojų su hidžabu, jau bus laikomas diskriminacija iš darbdavio pusės“, – nurodė teismas.

Teisminį šio klausimo nagrinėjimą paskatino belgės Samiros Achbitos ieškinys. Musulmonė Belgijoje dirbo sekretore vienoje iš bendrovių, kol vieną dieną buvo atleista už tai, kad darbo vietoje pasirodė ryšėdama musulmonišką skarą. Tuo metu šioje bendrovėje galiojo neoficiali taisyklė, esą darbuotojai negali darbo vietoje nešioti jokių politinių, religinių ar filosofinių simbolių. S. Ašbita nusprendė, kad jos teisės buvo pažeistos ir padavė ieškinį.

Kai kuriose šalyse apskritai uždrausta viešose vietose pasirodyti su visą veidą dengiančiu šydu. Pernai Prancūzijoje buvo uždrausti visą kūną dengiantys maudymosi kostiumėliai burkiniai.