Didžiausi Estijos laikraščiai trečiadienį priekaištavo naujajam ministrui pirmininkui Siimui Kallui, kad jo būsimoje vyriausybėje ministrais ketina dirbti mažai žinomi visuomenei žmonės.

Laikraštis "Postimees" redakciniame straipsnyje pabrėžė, jog Estijos nūdienos istorijoje susidarė neregėta situacija, kai pats ministras pirmininkas net nepažįsta savo būsimų ministrų.

"Postimees" nuomone, "tikras Trojos arklys S.Kallo vyriausybei būtų naujasis finansų ministras Meelis Polda, kurio vardą paminėjus žado neteko jo buvę kolegos iš banko, policijos darbuotojai, taip pat kone pusė Saremos salos gyventojų".

Kaip rašo laikraštis, M.Poldos bėda ta, kad jis turi automobilių inžinieriaus diplomą, kuris jam nesuteikė nei šiam darbui reikiamų žinių, nei patirties.

Laikraštis "Eesti Pąevaleht" pažymėjo, kad į naująją vyriausybę gali patekti žmonių, kuriems trūksta daugelio dalykų, būtinų eiti ministrų pareigas.

Komentuodamas M.Poldos ketinimą dirbti finansų ministru, laikraštis rašo, kad "mėginimas patikėti valstybės iždą naujokui gali baigtis liūdnai visai šaliai".