„Lažinčiausi, kad geras advokatas galėtų padaryti gerą bylą iš fakto, kad prezidentas Obama spalio mėnesį, prieš pat rinkimus, klausėsi mano telefonų!“ – „Twitter“ parašė D. Trumpas, kuris šio kaltinimo įrodymų nepateikė.

„Kaip žemai prezidentas Obama puolė, kad klausytųsi mano telefonų per labai šventą rinkimų procesą. Tai Nixonas/„Votergeitas“. Blogas (ar nesveikas) žmogus!“ – kitoje „Twitter“ žinutėje pareiškė D. Trumpas, paminėdamas politinį skandalą, kuris 1974 metais nuvertė prezidentą Richardą Nixoną.

B. Obamos atstovas D. Trumpo kaltinimus pavadino „paprasčiausiai neteisingais“.

„Pagrindinė Obamos administracijos taisyklė buvo ta, kad joks Baltųjų rūmų pareigūnas niekada nesikišo į jokį nepriklausomą Teisingumo departamento vadovaujamą tyrimą“, – sakoma po kelių valandų paskelbtame atstovo Kevino Lewiso pareiškime.

„Pagal tą praktiką nei prezidentas Obama, nei joks kitas Baltųjų rūmų pareigūnas niekada nenurodė stebėti jokio JAV piliečio. Bet kokios užuominos, kad buvo kitaip, yra paprasčiausiai neteisingos“, – sakoma pareiškime.

D. Trumpas, kurio administracija tebėra įklimpusi į kontroversiją dėl Rusijos pareigūnų ir kai kurių jo aukšto rango padėjėjų, įskaitant generalinį prokurorą Jeffą Sessionsą, bendravimo, tokius kaltinimus metė virtine „Twitter“ žinučių, paskelbtų vos išaušus.

D. Trumpas ir B. Obama kampanijos metu dažnai apsikeisdavo kandžiomis pastabomis, o dar anksčiau nekilnojamojo turto magnatas respublikonas buvo judėjimo, kuris kėlė klausimus, ar B. Obama gimė JAV teritorijoje ir gali būti prezidentas, varomoji jėga.

D. Trumpui perėmus prezidento postą abu vyrai iš pradžių bendravo draugiškai, bet pastarosiomis savaitėmis prezidentas suintensyvino kaltinimus B. Obamai, kurį laiko atsakingu už informacijos nutekinimus žurnalistams.