Karalių lydi beveik 1 000 žmonių, tarp kurių yra princų bei ministrų. Į Džakartos oro uostą jie atvyko oficialiu monarcho lėktuvu, o juos pasitiko Indonezijos prezidentas Joko Widodo ir garbės sargyba.

Saudo Arabijos karaliaus reikmėms buvo atskraidinta ir beveik 460 tonų krovinių, įskaitant kelis „Mercedes“ markės limuzinus bei eskalatorius, kuriais monarchas nusileido iš savo lėktuvo. Daugiausia daiktų buvo pristatyta į kurortinę Balio salą, kur po oficialaus vizito karalius Salmanas žada praleisti savo atostogas.

Tai yra pirmasis Saudo Arabijos karaliaus vizitas į Indoneziją po 47 metų. Ši šalis yra vienas svarbiausių itin reto jo turo po Aziją taškų, nes didžiausia pasaulyje naftos eksportuotojų Saudo Arabija ieško būdų, kaip diversifikuoti savo ekonomiką.

„Mums šis vizitas yra istorinis“, – Indonezijos ministrų kabineto sekretorių Pramono Anungą prieš Saudo Arabijos karaliaus apsilankymą citavo vietos žiniasklaida.

Vėliau karalius Salmanas dalyvaus derybose su J.Widodo pastarojo oficialioje Bogoro rezidencijoje, esančioje šalia sostinės Džakartos. Ketvirtadienį monarchas sakys kalbą Indonezijos parlamente.

Per trijų dienų vizitą Džakartoje turėtų būti paskelbta apie verslo sandorius bei turėtų būti pasirašyti keli bendradarbiavimo memorandumai tokiais klausimais kaip saugumas, sveikata ir švietimas.

Indonezija taip pat sieks leidimo išsiųsti daugiau savo piliečių į kasmet vykstančias hadžo apeigas Saudo Arabijos vakaruose, kur yra viena iš švenčiausių musulmonų vietų.

Vėliau karalius Salmanas kelias dienas ilsėsis Balio saloje, kur gyventojų daugumą sudaro hinduistai. Pranešama, kad monarchas ir jo palyda apsistos penkiuose prabangiuose viešbučiuose.

Saudo Arabijos karalius pradėjo savo tris savaites truksiančią kelionę po Aziją anksčiau šią savaitę. Vėliau jis dar planuoja lankytis Japonijoje, Kinijoje bei Maldyvuose.