Už 79 metų milijardieriaus W. Rosso paskyrimą į JAV prekybos sekretoriaus postą balsavo 72 iš 100 senatorių, paramą išreiškė 21 demokratas.

W. Rossas specializuojasi sunkumų patiriančio verslo srityje, o nuo šiol sieks įgyvendinti JAV prezidento Donaldo Trumpo pažadus grąžinti darbo vietas JAV pramonės srityje.

W. Rossas taip pat derins JAV prekybos politikos kursą su JAV prekybos atstovu Robertu Lighthizeriu, vis dar tebelaukiančiu Senato patvirtinimo.

Nutekėjus informacijai apie pasikartojančius D. Trumpo komandos narių ir Rusijos žvalgybos pareigūnų kontaktus pernai metais, demokratai nerimavo dėl W. Rosso ryšių su Rusija.

Nuo 2014 metų W. Rossas ėjo Kipro banko – didžiausio banko Kipre – direktorių valdybos vicepirmininko pareigas.

2013 bankas išgelbėtas nuo bankroto, kai euro zonos šalys ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF) suteikė finansinės pagalbos.

Bankas taip pat yra antras didžiausias Rusijos konglomerato „Lamesa Holding“ akcininkas.

„Lamesa Holding“ priklauso Rusijos oligarchui Viktorui Vekselbergui, kurio turtą „Forbes“ vertina didesne nei 12 mlrd. dolerių suma.

Ankstesnis banko vicepirmininkas – Vladimiras Stržalkovskis, buvęs KGB agentas, žinomas dėl artimų ryšių su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.